öron

varför heter det egentligen att man har lock för öronen? vem kom på den "smarta" idén att jämföra ett fysiskt tillstånd med ett köksredskap?
och varför just det köksredskapet? det kunde ju lika gärna varit gryta för öronen, eller?

är det någon som på riktigt vågar påstå att det känns exakt likadant när man sätter ett par grytlock för öronen som när man har "lock för öronen"?

det påminner mer om när man sätter en snäcka till örat och ska lyssna på "havets brus". så varför inte döpa om det till snäckor för öronen? det låter ju sjukt mycket mer glamouröst.. så slipper man känna sig så tråkig när man är sjuk eller man har åkt bil för snabbt i nerförsbacke...

porr

varför gör man porr som folk blir rädda av?
är inte hela poängen med porr att man ska bli upphetsad av den eller tycka att den är någorlunda sexig iaf? (även om det finns väldigt många som inte tycker att porr är varken kul eller speciellt upphetsande)

så varför klä ut folk i läskiga outfits och sedan regissera dem till att ligga med varandra?
det måste ju finnas någon form av underliggande syfte eller budskap i det hela? eller?

efterbliven

varför heter det efterbliven egentligen?

vad var det som man blev efter?
om man är sjukt smart med bra instinkter, heter man förebliven då eller?

påsk

vem kom på att man skulle göra ägg av papper/kartong och fylla dem med låtsasägg av choklad? varför fortsatte man inte bara att måla riktiga ägg egentligen?

och påskharen, vem sjutton "kläckte" (haha kass ordvits) den idén? en stor jävla fluffig sak som springer runt och gömmer ägg? inte gillar väl kaniner och harar ägg? de äter väl sallad och morötter och sånt tjosan? hade varit mer logiskt om påskharen gömde påskliljor..

RSS 0.91