sanningen

attt undanhålla något, är det detsamma som att ljuga? att berätta, men inte berätta hela sanningen.
är det skillnad på det beroende på vilken anledningen till att man gör det är?
om man låter bli att berätta vissa saker av hänsyn till den andra parten, eller om man gör det av rent egoistiska skäl.. är det ena bättre än det andra?

är det rätt att undanhålla någon sanningen? den kanske förtjänar att få veta även om det skadar den. vem har rätten att avgöra om man ska berätta eller ej?
att veta är att ha makt, men att leva i ovisshet kan oxå vara en välsignelse...

val

i livet måste man göra vissa val..
man väljer utbildning, man väljer sina vänner, man väljer var man vill bo, vad man ska lägga sina pengar på.. vissa saker är svårare att välja än andra..

ibland har man för lite att välja på kan det tyckas, och ibland har man för många valmöjligheter. vissa lider av beslutsångest andra hatar folk som velar och vill helst att man ska bestämma sig så snabbt som möjligt.
¨
många jag känner lider lite av den åkomma man ibland populärt  benämns som "tidsoptimism".. de vill helst av allt ha så lång tid som möjligt på sig att välja, om de fick bestämma själva skulle de antagligen inte välja alls, de tror att de har all tid i världen på sig att göra sina val. motsatt åkomma torde vara hysteriska stressare, ibland är jag något av en sådan själv. jag gillar ultimatum.. kanske inte är så vanligt men jag vill helst bestämma mig så snart som möjligt och ha valen klara för mig, my way or the highway..

det jobbigaste är nästan när valmöjligheterna är för många, även om valet i sig kanske inte är något livsavgörande beslut.
nu för tiden har vi så himla mkt teknik som har gjort livet mkt lättare för oss, men oxå krångligare i vssa avseenden. internet har gjort att vi kan beställa eller kolla upp nästan vad som helst. men ist har valmöjligheterna blivit nästan obegränsade.

har antalet valmöjligheter gjort oss generellt veligare?
har vi kommit till det stadiet att vi inte vågar välja för att vi är rädda att göra fel val, att missa nåt bra?
tänk om vi ist missar det som är bra bara för att vi inte vågar göra våra val...

planeterna

det påstås att kvinnor tänker mer med den vänstra sidan som är den känslomässiga, och män mer med den högra som är den logiska..
kan det vara därför som vi jämt överanalyserar och tänker för mkt? grubblar killar lika mkt över alla smådetalj i folks beteenden när det handlar omrelationer som tjejer gör?

nu generaliserade jag iofs litegrann, alla kvinnor överanalyserar inte, o vissa män verkar fundera mer än vad jag gör.. men varför är det så att vad många killar tycker är en petitess kan bli ett riktigt bekymmer för en hel del kvinnor som de hänger upp sig på och sitter och grubblar sönder över..

män är från mars, kvinnor är från venus heter det ju.. men är vi verkligen så olika att vi talar förbi varandra hela tiden? har vi totalt olika sätt att se på saker och ting? finns det någon stor skillnad i vår tankeprocess, vårt sätt att bearbeta det som hänt oss under dagen. är tjejer mer emotionella överhuvudtaget?

ligger skillnaden i att vi ä två olika kön? eller är den på ett individuellt plan? är det så att killar kanske lär sig från de att dom är små att de ska bete sig på det sättet? och att vi tjejer ska vara på ett visst sätt? är vi fortfarande så påverkade av det förhistoriska stadiet än idag att vi har så inpräntade roller på hur vi bör vara?

sen faller ju vissa individer från den här normen, jag känner många tjejer som beter sig långtmer "manligt" än många killar jag känner, o vice versa.. och ibland lyckas ju även tjejer göra kommunikationsmissar med varandra... det har jag fått erfara på senare tid.. vi som ska vara så bra på att läsa mellan raderna är tydligen inte det...

män är från mars, kvinnor är från venus... nääää ibland tror jag att en hel del av oss är från pluto....

sommarjobb

nu kommer det, det som alla har väntat på ända sedan sommaren började.. årets gnäll över sommarjobb.
är det konstigt att det gnälls så mycket då?

de som har fått jobb är oftast glada fram tills de inser att de kommer sitta fast hela sommaren utan något socialt liv, o de som blivit utan har all tid i världen, men inga pengar så de kan inte göra något av all sin fritid. sen så är det inte så kul att sitta sysslolös hela sommaren heller, de flesta av polarna är antingen på semester eller så jobbar de. vad ska man då ta sig till? sitta hemma o dunka skallen i väggen o fylla i blanketter till a-kassan? Yippieee!!!

sen kommer vi till det där problemet med svartjobb, man vill inte jobba svart, men man vågar inte fråga efter ett anställningsavtal av rädsla för att reta upp arbetsgivaren. man går där dag efter dag utan att veta vilken lön man ska få eller vilken dag den betalas ut. sen blir man lovad jobb en hel vecka i sträck, kommer dit första dagen och jobbar flitigt hela dagen. vid slutet av dagen säger bossen: du behöver inte komma tillbaka imorron för det var så dåligt med kunder idag, vi klarar oss nog på bara två pers resten av veckan. vad ska man då göra? man är i desperat behov av pengar, men inte kan man  skälla ut chefen, för man har inget skriftligt avtal med honom..

sommarjobbare är en väldigt utsatt grupp människor, de som får ta all skit som ingen annan vill göra, o ofta har man väldigt dålig koll på sina rättigheter och blir lätt utnyttjade av mindre snälla arbetsgivare..

trots detta tvingas man igenom denna process år efter år efter år, tills man är klar med plugget.
det måste finnas någon bättre lösning?


försummad

för att vara någon som gnäller nåt så oerhört när andra missar att uppdatera sina bloggar har jag verkligen försummat min egen något enormt det sista.

jag vill ta tillfället i akt och be om ursäkt till mina trogna läsare, framförallt janna, jag ber hemskt mycket om ursäkt!

en blogg är något som ska uppdateras kontinuerligt för att läsare ska förstå att bloggaren fortfarande är aktiv och icke har lagt ner sin livsuppgift.
en blogg skall även vara någorlunda relevant, vilket iofs kan ifrågasättas vad gäller många bloggar därmed även denna. dock äro detta inlägg relevant av om man tar till hänsyn att jag fått klagomål på att den icke har uppdaterats ordentligt de två sista veckorna.

detta beror på att undertecknad varit ute och gjort research inför ett inlägg som antagligen kommer att publiceras imorgon så fort som den värsta ilskan har lagt sig.

och vad det handlar om, ja det får ni väl se när det skrivs!

RSS 0.91