sommarjobb

nu kommer det, det som alla har väntat på ända sedan sommaren började.. årets gnäll över sommarjobb.
är det konstigt att det gnälls så mycket då?

de som har fått jobb är oftast glada fram tills de inser att de kommer sitta fast hela sommaren utan något socialt liv, o de som blivit utan har all tid i världen, men inga pengar så de kan inte göra något av all sin fritid. sen så är det inte så kul att sitta sysslolös hela sommaren heller, de flesta av polarna är antingen på semester eller så jobbar de. vad ska man då ta sig till? sitta hemma o dunka skallen i väggen o fylla i blanketter till a-kassan? Yippieee!!!

sen kommer vi till det där problemet med svartjobb, man vill inte jobba svart, men man vågar inte fråga efter ett anställningsavtal av rädsla för att reta upp arbetsgivaren. man går där dag efter dag utan att veta vilken lön man ska få eller vilken dag den betalas ut. sen blir man lovad jobb en hel vecka i sträck, kommer dit första dagen och jobbar flitigt hela dagen. vid slutet av dagen säger bossen: du behöver inte komma tillbaka imorron för det var så dåligt med kunder idag, vi klarar oss nog på bara två pers resten av veckan. vad ska man då göra? man är i desperat behov av pengar, men inte kan man  skälla ut chefen, för man har inget skriftligt avtal med honom..

sommarjobbare är en väldigt utsatt grupp människor, de som får ta all skit som ingen annan vill göra, o ofta har man väldigt dålig koll på sina rättigheter och blir lätt utnyttjade av mindre snälla arbetsgivare..

trots detta tvingas man igenom denna process år efter år efter år, tills man är klar med plugget.
det måste finnas någon bättre lösning?


Kommentarer
Postat av: dusko

Kom te järnverk! Här ärrä fint ;-D
På tal om Zidane.. ja hyllar verkligen inte det han gjorde men ja hyllar honom för att han gav mig nått att minnas å ja skrattar lika mycke varje gång ja ser händelsen! Vilket skaft haha!

2006-07-13 @ 07:25:32
Postat av: Baggybruden

Men mitt sommarjobb är guld de närmaste två veckorna. Börjar kvart i nio å slutar vid två, å på jobbet får jag både motion och frisk luft. Kan det bli bättre? Du får gärna komma hit om du har tråkigt :)

2006-07-16 @ 10:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback