häääälvete

vad gör man om man har fått en inflammation som sträcker sig runt hela hälen? alltså inte bara baksidan utan även under på trampdynan??

finns det några snabbkurer eller bra knep? blir ju nästan omöjligt att gå några längre sträckor när man inte kan sätta ner foten ordentligt

första, andra, tredje, såld!

är det pensionärsvarning på att börja sukta efter auktioner och loppmarknader? eller är det okej om det är så att man har varit sån hela livet? eller var man kanske tant redan när man föddes?

hur som helst så är det något magiskt med auktioner, spänningen att inte veta hur högt nästa bud kommer bli, kommer någon buda över dig?

suktar du också efter auktion?

damn you people

ni är väldigt bra på att läsa, men extremt dåliga kommentera.
110 enskilda besökare och inte en enda kommentar? känns ju aningen märkligt. är det texterna som är för ointressanta eller är det ni som är för lata? om det är ni som är för lata så lär det knappast bli några kommentarer på detta inlägg heller.

prove me wrong

in between

hur många jobbansökningar i månaden är det normalt/brukligt att skicka ut när man är arbetslös? finns det någon norm eller schablon för vad som kan anses vara många eller för få?

ska man verkligen söka ALLT bara för att det är det man blir tillsagd att göra? hur mycket är det okej att överdriva sina kunskaper och kompetens?

det känns som att de flesta arbetsgivare letar efter 2 yrken i 1 nuförtiden, de vill inte ha en administratör eller en webbdesigner, de vill ha en "administrerande webbkoordinator"
vilket i praktiken innebär att du måste ha utbildat dig till både ekonomiassistent och webbdesigner. ska det verkligen behöva vara så?

om nu arbetsmarknaden ser ut så, varför ser inte våra utbildningar ut så? vi kan ju inte ha yrkesutbildningar som inte leder till anställningar, det skulle ju ta väck hela syftet med dem.


hur svårt ska det behöva vara att få ett jobb inom det område man utbildat sig?

rivstart

kan vem som helst gå med i viktväktarna eller måste man väga över en viss vikt för att få gå med?

finns det något annat bra sätt att rivstarta på som inte innebär att svälta sig och träna tills det blöder ur porerna?

en liten fågelunge

Såhär började det: i slutet av september förra året ringde min mamma mig och sa att hon hade något tråkigt att berätta och att jag borde sitta ner. Mormor hade blivit diagnostiserad med cancer i bukspottskörteln. Tyvärr så visste jag såväl vad det betydde att jag inte ens frågade om det gick att bota utan bara hur lång tid hon hade kvar.
Läkarna sa att det kunde vara allt från någon månad till kanske ett halvår.

Ingen av oss trodde att det skulle dra ut på tiden så här långt. 11 månader efter diagnos är nu min mormor borta. Hade hon själv och vi fått välja så hade hon lämnat oss för flera månader sen. Det må låta hemskt och grymt, men de sista månaderna i hennes liv var inget liv. Min mormor var alltid en riktig bullmormor, tjock och matglad och sprang på bingo i tid och otid. När hon blev sjuk gick hon från ca 115 kg - den ynka vikt på 40 kg som hon hade när hon i lördags morse lämnade jordelivet. Hon såg ut som en liten fågelunge, det är inte värdigt. Ingen borde behöva tyna bort på det sättet. Tyvärr är dock verkligheten sån att sånt händer.

Oavsett om det finns någon himmel eller ej så är min mormor på ett bättre ställe nu, för nu slipper hon lida, hon slipper oroa sig och vara rädd.

men jag kommer sakna henne något så fruktansvärt.

en död människa är verkligen död

man kan nästan se att själen inte finns där längre, som en liten docka som ser ut som personen du kände men inte är den egentligen.
du som någon gång har sett en död människa vet.

jag upplevde det för första gången igår
inte lika läskigt som jag trodde att det skulle vara, men väldigt konstigt. pendlade mellan en känsla av overklighet och hysterisk gråt.
jag kommer aldrig få prata med min mormor igen, det börjar sjunka in nu.


äcklig pizza?

Lånat från Metro

Har Sverige dem äckligaste pizzan i världen? Debatten rasar på nätet efter att svenska bloggaren Johan Kugelman avslöjat våra pizzavanor på Huffington Posts hemsida.
Curry och jordnötter, frukt eller kebab. Inga konstigheter alls för oss svenskar att slänga på en pizza. Men tycks leda till höjda ögonbryn och även en del äckelkänslor i andra länder. Sedan någon vecka tillbaka pågår en intensiv debatt i sociala medier, där den ena twittraren tycks mer äcklad – eller kanske mer fascinerad – än den andra. Bollen sattes i rullning efter att den New York-baserade svenske musikproducenten Johan Kugelberg skrev i ett blogginlägg på Huffington Posts hemsida om den svenska pizzan och vad vi väljer att lägga på den.

Det är flera ingredienser som inte faller våra utländska vänner i smaken. Bland det som väcker störst motvilja finns bearnaisesås, kebabkött, tomatsås (!?). De fascineras också över att "vad som helst tycks kunna läggas på en pizza". En bloggare försöker sig också på en djupare analys: Kanske representerar pizzaparlören en oas av individualism, en liten ventil för det totalt gränslösa personliga valet, skriver en skribent på dem amerikanska pizzaleverantören Slices blogg.

Gawkerskribenten Adrian Chen skriver i sin krönika "Dear Sweden: What the hell are you putting on your pizza": Här är några ingredienser som de påstås servera på verkliga pizzerior i Sverige och inte är några sidor som rivits ur någon knarkares svettiga mardrömsjournaler".
Han säger sig själv ha gjort en undersökning på twitter om värsta pizzanationerna och kommit fram till att Sverige befinner sig i toppen på den listan.
Utdrag ur Johan Kugelbergs blogginlägg:
Ur Sveriges kulinariska landskap har skapats – av nödvändighet och osmos – en nationellt lapptäcke som nått en så djupt vridet och surrealistiskt och antiintuitiv kulinarisk briljans att de mest absurda kreationer av högkonceptuella konstnärer, experimentella kockar eller experimentella konstnärschefskufar att vissna i jämförelse.


Enligt oliveira.blogg.se kan de inte ha mer fel, vi svenskar borde hålla huvudet högt och vara stolta över att vi experimenterar med garnityren. Hur ska man annars komma på nya rätter och veta vad som är gott? Hellre svensk tunn pizza med varierad fyllning än Pan-Pizza med tjocka skinkbitar som enda fyllning!
Men vad tycker du?

the web

akta så du inte trasslar in dig i lögnerna, innan du vet ordet av så har de bildat ett nät som bara dras åt mer och mer, som en snara.
kommer du ens ihåg vem du har sagt vad till?

efter ett tag börjar det bli svårt att skilja på sanning och lögn, när man lever i en lögn så blir den till sist mer sann än verkligheten. för den känner man ju faktiskt inte till egentligen.

ibland är smärta lycka

när du har träningsvärk och är helt slut i kroppen för att du faktiskt har varit aktiv och inte bara för att du har ätit chips, då får du faktiskt lov att vara riktigt glad.
ibland blir man faktiskt riktigt lycklig över att ha ansträngt sig ordentligt!

schools out for summer

Kärlek är när Alice Cooper sjunger en ballad kallad "only women bleed" för sin älskade Barbara på scen. Iklädd en tshirt med texten I´ll bite your face off.


Liseberg har mer att erbjuda än bara gröna kaniner och karuseller

den som gapar efter mycket

mister oftast hela stycket.

du ska aldrig beskylla någon annan för dina egna misslyckanden.
du ska alltid ta ansvar för dina egna handlingar och stå för vad du har gjort.

lögner kommer alltid komma ikapp dig och ett rent samvete lönar sig i längden, allra mest för dig själv. för när du väl blir påkommen så sårar du folk i din närhet, men det är du som kommer må sämst i långa loppet.
för vem vill umgås med någon som inte vill inse sina fel eller kan stå för det han/hon gör?

självinsikt och självrannsakan är en del av att bli vuxen
hur vuxen är du?

efterlyses!!!

någon som har tips på second handbutiker i Göteborg/Partille/Mölndal som säljer möbler?

av någon anledning så har vi fått för oss att vi ska ha en vägghängd klädhängare i järn/smide/metall.


gärna något i det här stuket, fast helst under 2000:-

ålder

om man går tillbaka i tiden på den här bloggen så kan man se en väldigt stor skillnad i vilken typ av inlägg som publiceras. det verkar nästan som om den var roligare och mer innovativ för 5 år sen. hur bibehåller man en fräsch ton och håller kvar sina läsare?

måste man skriva provocerande lögner för att vara intressant? eller är det så att man slutar vara rolig efter en viss ålder kanske?
är det fortfarande okej att skriva om kiss och bajs när man är över 25? då räknas inte babybloggar!

game over

spela dart och fotbollsspel mitt i natten verkar helt klart vara ett underskattat nöje för människor som är 50+

ibland..

lönar det sig att stå på sig och ta ställning för det man tycker är rätt.
då blir man riktigt glad, och med all rätt. om fler stod på sig när de blev fel behandlade så skulle det vara lättare att förändra världen till det bättre.

svårt val

är det någonsin okej att frångå sina principer och värderingar för att få jobba? är det okej att främja verksamhet som man själv tagit avstånd från?

vad ska man göra när man inte har några pengar och enda sättet att få dem är att göra något man verkligen inte vill och inte tror på?

RSS 0.91