lär som du lever?

killar säger att de inte bryr sig om man har legat med många andra, men ändå får tjejer som ligger runt dåligt rykte, till skillnad från killar. de blir bara coolare på något sätt och anses vara svårfångade och då ska man vara glad om man får ha dem kvar i mer än en natt.... ibland är vår värld bra konstig...

är man en sämre människa för att man haft många sexpartners tidigare? knappast!
den som inte ger dig chansen bara för att du har ett förflutet borde rannsaka sig själv istället, alla har vi gjort saker tidigare i våra liv som vi både ångrar och kanske inte ångrar. det är våra handlingar som har gjort oss till de vi är idag och om personen gillade dig från början och sen dissar dig bara för att du legat med många, då ligger nog inte felet hos dig utan hos din partner.

morgonstund har guld i mun

eller inte?
eller kanske ibland..
för när du sitter på jobbet kl sju på morgonen med en utsikt som Gudarna skulle ha kunnat döda för så känns det ändå ganska bra

det är vid såna tillfällen som det känns som om allting faktiskt skulle kunna ordna sig.

att vänta

finns det något mer nervpirrande och spännande än att vara med i en budgivning på bostad?
handsvett, hjärtklappning och darriga ben.
mysigt är vad det är!
på någon bisarr nivå i alla fall

lördag

en kvinna spenderar en lördag kväll med rödvin och gamla repriser av radio citys luringen på cd. om man är nöjd med detta, betyder det att man har blivit väldigt gammal då?
eller betyder det bara att alla andra är så jädra tråkiga att man inte orkar ut o vara social med dem?

nu är det ett faktum, twilight har förstört coolheten hos vampyrer

my little twilight

norsk TV

Norrmännen sänder Sveriges värsta bilförare på TV2 Zebra, som deras underhållningskanal heter. Är det deras sätt att hämnas på oss för alla Norge-skämt? För de verkar inte ha något eget motsvarande program. De sänder även en reklam på svenska där en svensk skådis klagar på att norrmännen vinner mer på samma lotteri som svenskarna spelar på bara för att de har norskt medborgarskap. Cudos norrbaggar, det var ett mycket raffinerat sätt att ge igen på

vet du vad det största felet med Danmark är?

det bor danskar där. och de pratar danska. de räknar även konstigt. fast de har ju faktiskt wienerbröd, det är ju bra

veckans bästa!!!

"allting är användbart" - wahahahahahaha

undrar om jag slipper shoppa om jag gör likadant?

ett genidrag!

Sensual Balans

come on. ni vet att ni har sett reklamen. den där när en kvinna ligger på en bädd och försöker se förförisk och pilsk ut, och en sängkammarröst berättar om ökad sexuell njutning, väta och värme. sen visar det sig vara apotekets reklam, vad sjutton??? vi gnäller ofta över att det inte är jämställt mellan män och kvinnor, men det här var väl ändå lite att ta i? om mannens sexualitet hade visats upp på detta sättet så hade vi kallat det för porr, men bara för att kvinnor ska vara så i framkant och inte vara blyga över sin sexualitet så ska det helt plötsligt överexponeras. klart att man ska kunna göra reklam för saker som underlättar för de som kanske lider av brist på känslighet eller fukt, men det finns ju betydligt mer diskreta och snyggare sätt att lägga fram det på.

ääääntligen

är melodifestivaleländet över för det här året. då kanske man kan få se lite vettiga rubriker i tidningarna och på löpsedlarna igen. och få tillbaka vänner ur umgängeskretsen som varit fullständigt otillgängliga de senaste lördagarna.

tror du på allt?

det hade varit trevligt att se lite mer källkritik på facebook och youtube, speciellt påtagligt är det just nu i och med att Kony-videon släppts. visserligen har den här mannen gjort väldigt många hemska saker och det är bra att allmänheten och resten av världen får upp ögonen för det, men är verkligen Invisible Children en pålitlig och rumsren organisation? de säger att de vill döda Kony och pratar om öga för öga, tand för tand. är det verkligen sån rättvisa vi vill ha?

skala banan

kan man säga att Sean Banan är som en blandning mellan Günther och Markoolio? driva med sterotyper samtidigt som det är kiss&bajshumor?

demonstrera mera

bästa demonstrationen ever


Vi borde göra så i Sverige också, (alltså inte valfuska) utan demonstrera mer kreativt

så vad är mest logiskt?

bo isär och försöka spara pengar eller flytta ihop till något halvbra av ekonomiska skäl så att man kan få ihop till handpenning till en bostadsrätt?
vad tycker ni?
hur gjorde ni?

restaurang stortorget - premiären

Ikväll öppnade en ny restaurang vid Stortorget i Kalmar, evenemanget hade marknadsförts på facebook, all events in Kalmar och även uppmärksammats av Barometern. Bra priser i baren stod det på eventbeskrivningen på facebook.

Hur gick då kvällen?
Vi kom dit vid sju-snåret för att äta och lyssna på truburbandet som skulle spela, invigningen till ära.
Menyn var lagom stor, det fanns bra valmöjlgheter (om man inte var vegan/vegetarian) och det var mycket folk redan så tidigt på kvällen. Lagom med avstånd mellan borden så att man kunde känna att man fick prata ostört, men ändå många bord och plats för 130-talet gäster i den väldimensionerade lokalen.
Med öppet kök kunde man se hur kockarna förberedde och tillagade maten och det fanns en salladsbuffét som ingick i alla måltider. Vi beställde förrätt, huvudrätt, dessert och kaffe och notan slutade på runt 400:-/person, med andra ord helt okej priser.

Betyg:
Maten var fantastiskt god och en trevlig atmosfär, med bra band som höll igång den gemytliga stämningen. Mycket bra läge på restaurangen och humana priser, dock var det inte speciella i priser i baren som facebook-eventet hintat om.

Det här hade kunnat bli hur bra som helst om det inte hade varit för två saker:
1. Servisen var underbemannad och det tog lång tid innan man fick hjälp. det hade behövts minst 2 personer till.
2. Den servispersonal som fanns där var både oengagerad och okunnig.
- Vi blev serverade av inte mindre än 3 olika personer (det vill säga alla 3 som fanns i servisen), ingen frågade om vi ville ha dessert utan vi fick be om det själva. Servitrisen frågade då: vad vill ni ha för nåt? Detta utan att visa dessertmenyn för oss. vilket vanligtvis hör till kutym på de flesta restauranger. En lång stund efter att vi beställt kommer hon sedan tillbaka och säger att den ena rätten vi beställt inte finns, hon hade alltså ingen aning om vad som fanns på menyn. Rätten fanns på menyn men ingredienserna fanns tydligen inte. Då beställde vi något annat från menyn, servitrisen säger då att hon måste gå till köket igen och fråga om den desserten fanns. Borde inte menyn vara något man går igenom innan man öppnar för dagen?
Till sist fick vi vår dessert, men det tog sin tid eftersom flickan som bar ut vår dessert gick förbi oss flera gånger och sen gick tillbaka in i köket med våra rätter och hävdade att vi inte var där, vi fick ropa in henne och säga att det hon bar på såg ut som det vi beställt. Sen fick vi påminna om att vi hade beställt kaffe, för det hade de så hunnit glömma bort.
När kaffet kom in fanns det inga skedar till. Vi fick gå fram till baren och be om skedar, då hade de endast en sked. Serverar man kaffe med mjölk och socker vid sidan om borde sked vara en självklarhet.
När vi väl skulle betala fick vi göra det i baren där vi stod i kö i ca 20 minuter för att betala medan vår servitris ignorerade oss. Hade det inte varit för tjejen som skötte baren hade vi förmodligen fortfarande stått kvar där.

Dock ett stort + i kanten till kockarna och den trevlige vakten, samt till bartendern som gjorde allt med ett leende och skötte både sitt jobb och rättade till kollegornas misstag. Om hon inte hade räddat situationen hade vi gått utan att betala.


Om servispersonalen får mer utbildning, eventuellt byts ut mot mer erfaren personal kan jag absolut tänka mig att gå dit igen för lokalen var jättefin och maten var mycket god.
Restaurang Stortorget får 2,5 av 5 gafflar

premiärmingel

ikväll är det premiär för nya restaurang Stortorget i Kalmar.
i Kalmar händer det väldigt sällan något nytt, men nu har det plötsligt ploppat upp en ny nattklubb och en ny restaurang/pub på mindre än ett halvår.

recension kommer sen!

RSS 0.91