knä

Tydligen så kan det göra ont att bli tappad i asfalten under en konsert.
Tydligen kan knät svullna upp och få en vacker lila-grön-blå nyans samt smärta till så till den gräns att du överväger att amputera benet.
Varför berättade ingen det här innan undertecknad bestämde sig för att försöka sitta på någons axlar för att få en lite bättre glimt av nightwish?




.....puckobrud

EM

Nu är EM snart slut, och den enda storfavoriten som finns kvar är Spanien. Rätt sjukt egentligen. Inga av de andra europeiska storlagen är kvar, eller jo Tyskland då. Men det var inte många som trodde att de skulle nå semifinalen. Regerande världsmästarna och europamästarna är utslagna. VM-tvåan Frankrike tog sig inte ens vidare från gruppspelet och laget med världens bästa fotbollsspelare fick snopet se sig utslagna i kvarten.

Vilka ska man nu heja på då?
Orkanen Ryssland som bara har spelat bättre och bättre ju längre turneringen gått?
Turnissarna Turkiet som har gjort inte mindre än tre chockvändningar?
Stabila, stora Tyskland?
Eller kanske stornationen Spanien med stjärnor som Casillas, Torres och Villa?

Det är inte lätt att välja. När ens eget lag redan är ute och turneringen känns så gott som över så har semifinalerna inte ens spelats än. Det är fortfarande flera matcher kvar. Välj en ny substitutfavorit och fortsätt heja bara för att du älskar fotboll!

harry potter

hur dålig människa är man om man helt och hållet missat den sjätte harry potter-boken och gått och väntat på den sjunde utan att inse att den sjätte redan är ute?
hur länge fanns den ute innan den sista boken kom???



DÅLIG KOLL, SKÄRPNING

överlevnadsguide

Så här står det att läsa  i "Survival guide to a sittning" för ESN Kalmar från 1999. (det är alltså en typ av sittningshäfte för utbytesstudenter)

sittning
- typical swedish student dinner party which include more than the food. because it is a dinner you are expected to show up in time.     
* sen när startar sittningar någonsin i tid?

toastmaster- rules the dinner!! the toastmaster proposes the toast and leads the singing. the toastmaster usually ends the dinner with the song "O gamla klang och jubeltid"
* aldrig någonsin hört den sången

snaps- strong and pure amount of alcoholic drink consumed in a small amount, but many times
* ja men den fick de väl till rätt va?

snapsvisor- songs you sing before you drink a snaps. usually short and to the point.
* beror väl kanske lite på vem som sjunger visan?

sjuka visor- sick and perverted songs are always in the song booklets. this is a typical student tradition. you might be shocked.
* japp där har vi det svart på vitt, studenter är sjuka och perversa och chockar gärna utlänningar.

Och så avslutar vi med en fantastisk översättning av den klassiska "Helan går"

"Hell and gore
Chunk happ father Allan
lallan-lay
Hell and gore
Chunk happ father Allan
lay
Oh handsome in the
hell and tar
and hell are in the
half and four
Hell and gore
(Take the booze)
Chunk happ father Allan

lay"

studenten

Den här veckan är det massor med unga människor som tar studenten. Senast igår sprang de omkring på gatan nedanför och vrålade glädjetjut och uttryckte sin otroliga stolthet med hoanden och tjoanden.
"För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra"

Faktum - nästan alla som går i gymnasiet tar studenten. Det är inte som förr när man fick vänta fram tills sista dagen och tentera muntligt och se om man klarade sig.

Faktum - nästan alla går gymnasiet nuförtiden, väldigt få börjar jobba direkt efter högstadiet. Nu spelar det inte någon roll om man är från landet för det finns gymnasier i princip överallt.

Faktum - för att få ett riktigt bra jobb måste nästan alla plugga vidare efter gymnasiet om man inte läst yrkesförberedande linje. Dessutom är det ganska få som läst yrkesförberedande som sen kommer att jobba med det de läst.

Varför firar vi då denna tillställelse i så hysterisk mån?
Varför uppmärksammas inte Högskolans examensceremonier på samma sätt?
För det är då fan så mycket svårare att ta examen från Högskolan än att ta studenten från gymnasiet...


Nyutexaminerad och bitter

RSS 0.91