vilsen

ibland kan man bli så trött att man inte vet riktigt vad man gör.. man kan vandra omkring utan att veta vart man är på väg eller sitta och stirra rakt fram utan att egentligen titta på något alls.. hjärnan är inte riktigt med.. och då hjälper det inte att dricka vatten eller ruska upp sig..

sån trötthet beror oftast inte bara på att man inte har sovit utan är även av en mer psykisk karaktär, hjärnan är så utmattad och överarbetad att den inte haft tid att processera allt annat, så därför kan den inte hålla koll på det man gör just nu.. det är alldeles för mycket som snurrar runt.. litegrann som att vara vilsen i sin egen kropp.. man vet inte vad man gör eller varför man gör det. man bryr sig inte ens tillräckligt mycket för att titta upp och ifrågasätta vad det är man håller på med.. den tröttheten är den värsta, den är nästan i klass med apati.. man är för trött för att känna efter hur man egentligen mår..



vad skulle man inte göra för att få bli pigg i sådana ögonblick


hur man bör torka sig i arslet egentligen

dagens mest bisarra!

Vardagsproblem

Vad för sorts människa skriver en sån bok egentligen? Och vem sjutton torkar sig i röven me sten?

tack och hej till studentkårerna

tack så jättemycket lars leijonborg för att du lägger ett förslag som inte någonstans är ekonomiskt hållbart för studentkårerna... du pratar om ett stärkt studentinflytande? det här förslaget innebär i princip att studentinflytande går i graven..

hej då studiesocial verksamhet, hej då administrativ personal!

klart man ska avskaffa något som inte känns helt demokratiskt, men inte om konsekvenserna innebär kårernas död..

kärleksheroin

okej, texten må vara lånad... men ack så sann... det är ju sådär det känns att vara beroende av någon eller ja av kärleken

injicerar kärleksheroin
illegalt som fan
men det tar mig
upp upp upp
och det är allt som räknas
påtänd, rusig, yr
fastnar i ett beroende
av dina ögon
de skjuter silar
i mina
sönderstuckna vener
kärleksheroin
armvecken är fulla av stickmärken
flera års beroende
har gjort mig till
din slav
när ruset avtar
ber jag om mer
vill upp till dig igen
bara en sil till, snälla jag ber dig!
och jag får
mer än tillräckligt
ett sista krampaktigt andetag
mitt hjärta klarar inte mer
dödsryckningar
och allt är över


har du någonsin känt såhär?


vem sa att katter inte är smarta?

katter skulle kunna ta över världen (i teorin), dock skulle de få svårigheter att genomföra det i praktiken...


vad är ett trä/damm-möte?

Månadens citat:


träsmak i röven, fruktansvärt mycket träiga människor som försöker uttrycka sig på vansinnigt träiga vis för att komma till fantastiska irrelevanta slutsatser i en träigt utdragen debatt. Bara att andas i ett sånt rum gör en uttorkad då luften smakar så mycket damm att man önskar att hade fått andas ut lite i en nunnas kondomlåda.



visst är det fantastiskt att vissa människor kan hitta så bildliga beskrivningar av vissa fenomen att man klart och tydligt kan se det framför sig och verkligen inse pinan?


nervös

ibland så blir man sådär urbota helsikkes nervös att man inte kan sluta skaka eller sluta darra på rösten. vad gör man åt saken? det finns ju en massa beprövade knep som att dricka vatten eller massera glada punkten (det finns en punkt på magen som heter så, det är inte som ni tror!?) man kan försöka att skaka loss, man kan sluka ett glas vin och hoppas på att det ska släppa..


eller så kan man bara göra som Barney i How I met your mother "  when I´m nervous, I stop being nervous and become awsome instead!"
hur gött hade inte det varit?


alla borde vara lite mer som Barney ibland

rädd

är det konstigt att bli rädd när man egentligen borde bli glad?
det kanske låter lite konstigt... men ni vet när man får höra gulliga eller fina saker om sig själv från andra och blir avskräckt för att de kommer för nära eller att det kanske går lite för fort?

varför är det så?
varför backar vi automatiskt två steg när något potentiellt bra är på väg att hända? varför blir man så rädd?

det är litegrann som det där med jakten.. i början är man ganska på och vill och vill.. men när man fått det man vill ha tappar man intresset och bara slutar.. man vill inte ha det längre, det är inte roligt..

på många sätt är det nog spänningen i båda fallen som är den avgörande faktorn.. man vill ha spänning och ovisshet, det lockar mer än trygghet, värme och vetskap..


vi människor är rätt dumma...

stäng av helvetet

Kan någon stänga av snömaskinen?
Nu har det snöat i tre dagar och idag har snön varit konstant..

den är dessutom slaskig och läcker in i skorna så man blir blöt och kall om fötterna..
och den gör att man halkar och vurpar med cykeln.. plåga är vad det är den här snön

hyr claes på alla hjärtans dag

snacka om självförtroende, snubben tar 399:-/timmen exklusive moms...

någon ensam och kärlekstörstande student som har råd med det?

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article4376274.ab


för 399:- kan man gå på massage istället och få lite kroppskontakt.. den här snubben sträcker ju sig inte längre än till en dans

schtorm

idag har det snöat hela dagen, inte riktigt snöstormsklass, men ändå så pass att det är allmänt otrevligt att gå ut.. det är såna här dagar man bara vill packa sin väska och slänga sig på första bästa plan till ett varmare land.
men det är inte många som har det så förspänt att de kan göra så.. så vad gör man då?

#1 sätt upp en plansch föreställande en sol på väggen framför dig och ha solbrillor på dig inne på kontoret

#2 skaffa en ljusterapilampa

#3 tillbringa resten av dagen i ett solarium

#4 vrid upp alla element och gå runt i shorts

#5 fortsätt som vanligt och var allmänt bitter på det svenska vädret

the sound of...

ljud är ofta mycket läskigare än det visuella.. har du någon gång försökt se en skräckfilm och haft mute-knappen intryckt? då vet du!
utan ljudeffekterna och musiken är det inte mycket kvar att vara rädd för. men om man tar bort bilden och har ljudet kvar så är det fortfarande obehagligt, en röst eller ett läte kan få det att isa i blodet..

samma sak med musik, vissa låtar, ta till exempel klassisk musik, kan framkalla kalla kårar och obehagskänslor, man känner att man borde bli rädd och vara vaksam, men man vet inte riktigt varför.

när man är ute och går på natten är man inte rädd för det man kan se, man är rädd för det man inte kan se.. ett knarrande läte bakom dig kan få dig att öka takten och  ta fram telefonen utan att du egentligen sett något, du vet inte om du har något att vara rädd för.. men likväl finns känslan där.


vad skulle du föredra, ett liv utan syn eller ett liv utan hörsel?

le date

hur vet man egentligen att man varit på en date då? alla verkar ju ha olika kriterier för det där. en del hävdar att man kan gå på date med en kompis, en del har tydligen varit på date utan att veta om att de varit det.

det här var en persons definition av en date:

if(intresse finns && ensamma på socialt event)

true

else

false

vissa tycker att man måste vara ute i en offentlig miljö för att det ska klassas som en date.. i så fall faller ju kriterierna ovan med en gång.
en annan sa:

kafe, restaurang, bio eller bowling.
då har man i och för sig tappat det där kriteriet med att intresse måste finnas.. för gå på restaurang kan man väl göra med sina vänner också?

nä förmodligen är väl allt sånt relativt..
så länge som båda är överens om att det är en date så borde omvärldens kriterier inte spela någon roll


Bloggens värde!

så här mycket är alltså oliveira värd för tillfället!
Så mycket är alltså lilla bloggen värd. Hittade detta på
P:s sida.
Vill du också veta vad din blogg är värd? kolla här
inte helt otippat var det käre Carl Bildt som var värd mest pengar..

rattfyllo som tror på spöken?

Kommer ni ihåg Alfons Åbergs låtsaskompis Mållgan? han hade i alla fall en liten vän som ingen annan än han själv kunde se. nu kan man tydligen skylla på honom på riktigt om  man skulle göra bort sig..
det var i alla fall vad en rattfyllerist gjorde och blev frikänd...

http://sydsvenskan.se/sverige/article411483/Skyllde-pa-Molgan---friades.html

är lika med noll

man tror att man har världens viljestyrka och grym självdisciplin.. att man verkligen kan säga nej och sköta sig.. men när rätt erbjudande kommer så faller alla murarna och man ramlar dit igen, trots att man verkligen verkligen verkligen bestämt sig för att man inte ska göra det. man kan helt enkelt inte säga nej trots att man vet att man borde.

varför ska det vara så himla svårt att säga nej för?

den som frågar kommer förmodligen inte bli speciellt besviken så man behöver inte känna att man sviker någon eller är en dålig medmänniska. nej felet ligger helt och hållet hos dig själv. du är så himla rädd att du ska missa något eller någon så du bara måste säga ja. trots att du vet att du kommer få sona för det dagen efter. för just då bryr du dig inte om konsekvenserna. du tror att fördelarna med att göra det kommer att väga upp nackdelarna, trots at det nästan aldrig gör det.


ska det behöva vara så himla svårt att låta bli att gå ut mitt i veckan?

J*vla idioter

Vad är det för sjuka människor som gör sånt här?
Trodde inte det fanns i Sverige än, men det är väl vår tur nu...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2420867.svd

jobb

plötsligt står man där igen utan den blekaste aning om var man kommer hamna i framtiden.. ni vet den känslan allihop, i alla fall alla som någon gång studerat. vi får den efter gymnasiet och vi får den efter högskolan.. man är arbetslös och det är dags att börja söka jobb igen.

men hur ska man tänka? ska man söka över hela landet? ska man söka även sånt som man vet att man kanske inte är helt kvalificerad för? ska man söka allt man hittar bara för att känna att man verkligen gjort allt?
hur vet man att man gjort allt och verkligen hittat alla lediga jobb? vissa jobb annonseras ju aldrig ut och kommer aldrig med på ams.
ska man verkligen jobba med det man utbildat sig till? är det verkligen det man vill göra resten av livet? eller ska man bara jobba litegrann och sen vidareutbilda sig och/eller kanske till och med omutbilda sig?

och när man väl fått drömjobbet är det inte ens säkert att man får behålla det.. nästan alla jobb nuförtiden är vikariat eller projektanställningar. och med dagens ekonomiska situation med finanskriser hit och finanskriser dit så är det många företag som måste skära ner. vilka är det då som ryker först? jo de unga och nyutbildade, sist in först ut. även om det kanske inte är det bästa för företaget eller arbetsmiljön egentligen. men vad ska man göra?


frågorna är många, men var finns svaren?


igår

igår hade bloggen 25 st unika besökare.. det måste ju nästan vara nytt rekord... hahaha humor
heja bloggen!

Brukskarlar/brukspojkar

Ursprung

Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så
långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har
givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och
avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och
råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl.
En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och
bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar
idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt
att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla
nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser
oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre
karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till
och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader

Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att
ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm.
En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har
man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat
älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut
i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d
v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som
helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan
du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och
svampplockare.

Allmän skötsel

För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv
behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några
aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker.
Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel
ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör
man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och
med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser

Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare
länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och
stränder.
Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett
par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast
helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda
sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta
problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill
därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Skånerasen.

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt
lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna.
Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på
dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en
ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från
att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få
någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då
måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger
honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland
brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt
tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du
bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl.
Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt
viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför
tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor
såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte
heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt
sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt
beteende.

Uppfostran

Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra
en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande
människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd.
En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando
samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra.
Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och
ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel

Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något
vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir
du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du
tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även
tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i
åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något
som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid
förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där
har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv
reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den
första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma.
Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för
sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är
aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar
och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att
han har sådana defekter innan de tar hem honom.

 Kost

 En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra
den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör
därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på
under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och
fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt
att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att
vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras!
Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon
vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att
oroa sig för.

 Sjukdomar

Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med
en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga
sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han
sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar
oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till
färgblindhet.Du bör därför hjälpa honom med påklädningen.
Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.

Sammanfattning

Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år.
Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer
utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör
veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.


 Svenska Brukskarlsklubben

smärtan

har ni någon gång vaknat och känt det som att ni sovit i ett skruvstäd? det vill säga att man är öm och det värker i halva kroppen och rygg och nacke känns helt sneda och stela.
ibland händer detta trots att man tror sig ha sovit precis som vanligt, på samma kuddar, samma madrass, samma säng.

Hur kommer det sig att detta händer?

Ibland beror det ju på att man haft fönstret öppet så att det dragit på nacke och hals, men detta brukar man då känna i halsen i form av halsont samt att nackspärr ganska ofta inträffar.
ibland händer det totalt utan någon synbar anledning, det bara blir så och det finns inget man kan göra åt saken. förutom att gå och skruva sig under resten av dagen och driva sin umgängeskrets och sina arbetskollegor till vansinne med gnäll.

RSS 0.91