VM-skandalen

bäst att jag skriver det här innan Portugal-matchen imorrn så jag inte blir beskylld för att skriva det här pga att jag är arg över någon förlust..

domarna i detta vm-slutspel har varit allt annat än bra, ren domarskandal sedan åttondelsfinalerna började skulle jag t.om vilja påstå..

sveriges röda kort mot tyskland
italiens straff mot australien
brasiliens offside-mål mot ghana
pohl domaren som gav tre gula kort till samma spelare under samma match innan han kom på att spelaren skulle få rött

kan fortsätta räkna upp enskilda situationer men jag tror ni fattar vinken faktiskt..
hela portugal-holland matchen spårade ju ur pga att domaren inte kunde säga ifrån var nivån skulle ligga, spelet hade aldrig blivitså våldsamt om domaren hade börjat visa kort redan vid första tacklingen på cristiano ronaldo!

tycker att domarna överlag haft alldeles för stor respekt för de stora kända lagen, de har haft lättare att frå frisparkar o straffar med sig..
det har inte varit övertydligt, men lägger man ihop alla matcher kan man faktiskt hitta ett mönster..

sen är det inte lätt att vara domare, man har press på sig o tänk nu sen alla dödshot och liknande börjat, jag hade inte velat vara i deras skor..
men trots detta, tar man på sig uppdraget ska det utföras rätt!

spola bort alla slusken, ut med fusken!

funderingar om födelsedagar

idag fyller jag 21... inte 18, inte 20 och inte 16, utan bara 21 rätt och slätt..
är detta verkligen en dag att fira?
när man fyller 15 får man köra moppe och ha sex, när man fyller 16 kan man helt plötsligt gå på massa discon som man inte fått innan, vid arton öppnar krogen och man får rösta, 20 är den stora dag som många längtar efter, den dag då de får gå på systemet, handla alkohol i utlandet och faktiskt ta med hem.. men 21? vad är så speciellt med det?
hade jag bott i USA hade det betytt att jag är myndig, men här i sverige är det bara ännu ett år av meningslöst åldrande.. bättre begagnad kärring, det är vad jag är.. efter 20 är man förbrukad vara, inte en chans att man någonsin kommer att bli kallad lammkött igen.. Nu är det min uppgift att spana på lammköttet ist och få nobben varje helg..

varför firar vi födelsedagar alls egentligen? är det någon bedrift? att ha blivit född? det är ju trots allt inte jag som satt mig själv till världen.. är det någon som borde firas denna dag är det väl mamma och pappa, för det är de som har gjort mig. min mamma som låg i värkar i jag vet inte hur många timmar innan hon slutligen lyckades klämma ut mig.. det är en prestation tycker jag..
men istället är det jag som får en massa presenter, av den simpla anledning att jag går här på jorden, att detta var dagen då jag kom till världen.

sen har vi det här med presenter överhuvudtaget.. alla säger bara att de vill ha pengar, folk frågar mig varför jag inte önskar mig pengar istället... det finns en ganska bra anledning till det:
- får jag pengar köper jag bara en massa saker som jag inte kommer ihåg att jag köpt för just de pengarna. får jag en gåva så kommer jag komma ihåg att "denna fick jag av maria när jag fyllde 18 år" då finns det en tanke bakom presenten.. Och det är så mycket mer värt för mig!

när slutar födelsedagar att vara roliga? när blir det bara jobbigt att åldras? är det när ljusen blir för många för att man ska klara av att blåsa ut dem? är det när man börjar känna sig gammal? eller är det så att vissa av oss alltid kommer tycka om födelsedagar, medan andra (som jag) har slutat känna glädjen av att nedräkningen mot döden närmar sig alltmer.....?


Linda - bittrare och mer cynisk för varje år som går!
hipp hipp hurra, på min födelsedag!

lösningen

Jag har lösningen på Sveriges VM-problem..
förstår verkligen inte hur vi har kunnat vara så dumma och blinda när lösningen funnits framför oss hela tiden.. eller rättare sagt i bildskärmen,... lösningen heter Glenn Strömberg..

När ett lag missar en viktig passning eller ett skott så vet han alltid vad det är de har gjort fel...
Gör de rätt, då vet Glenn hur man skulle kunnat göra det bättre.
Han kan allt om alla spelare och alla tidigare mästerskap..
Glenn är en levande kunskapskälla. Han har haft de perfekta lösningarna och analyserna i varje match han kommenterat på SVT. Det är beundransvärt att han alltid vet PRECIS hur man ska göra och varför saker och ting går fel!
Folk säger att han är en negativ pessismist, men nej då Glenn är en underbar realist, inte alls någon besserwisser!

Vem bryr sig om att hans egen karriär inte var så stjärnglansig, såsom han talar måste han veta vad han pratar om. Och han slutar heller aldrig tala, det bara går o går o går, mannen har ett välsmort munläder!

Mång kräver Lars Larbäcks avgång efter fiaskot i årets VM, det divideras för fullt om vem som ska ta över i såna fall..
Valet är ju självklart! : Glenn Strömberg! Mannen kan allt!!!!


*OBS! hela detta inlägg är en enda lång ironisk sarkasm)

JAG HATAR GLENN STRÖMBERG, KAN NÅGON HITTA EN AVSTÄNGNINGSKNAPP SÅ HAN HÅLLER KÄFTEN!?

alltid

det regnar alltid på midsommar!
eller?

får nog ta o kolla upp det lite noggrannare, fast det regnade förra året och idag...

Men de skiter jag i! var glada, vafan de e ju midsommar ;)

blindstyren

nu vet jag varför... svaret på den stora frågan.. den som vi alla ställt oss någon gång under den senaste veckan...
vad menar du med att du inte vet vilken fråga jag pratar om? e du helt gó i huvvet eller?
frågan: varför är sveriges passningsspel så dåligt?

svaret kom till mig som i en dröm under gårdagens match... att jag inte tänkt på det tidigare, nu verkar det så självklart...
de svenska spelarna är färgblinda!
det är därför de passar så himla illa. de ser inte vilken spelare som är gul!
och att de inte hittar henke larsson så bra är för att han ser ut som vilken mörkhyad man som helst på plan, han skulle lika gärna kunna vara Rio Ferdinand, för Sverige ser allting i gråskala!

visst låter det ändå ganska rimligt? det finns inget svart eller vitt, inget blå-gult, bara massa grått!



Topp 5 smeknamn på VM-spelare

Plockepinn Crouch (England) - sparkar man på denne pinne går han garanterat av på mitten
Slarvig Ibrahimovic (Sverige) - har väl inte varit så aktsam med bollen det lilla han har spelat
Fredrik Ungbög (Sverige) - behöver jag verkligen förklara detta?
David "skruvad som" Beckham (England) - mannen med det vridna privatlivet, han har en anorektisk galen satkärring till fru och skickar sex-sms till sin nanny
Caca (Brasilien) okej jag vet att han stavar med "K" egentligen, men hur hysteriskt kul är det inte om man som jag har extremt mycket kiss- och bajshumor?!

tjut

inget kan som sport få en nation att enas så totalt... alla sitter hemma i tv-soffan och svär o gnäller över att sverige inte kan göra mål, så kommer det, med en minut återstående av ordinarie speltid: fredrik ljungberg nickar in 1-0 till Sverige..
Plötsligt står alla upp och skriker, klamrar sig fast vid varandra, hoppar i soffan och utstöter glädjetjut..

under ett ögonblick har vi färdats bakåt i tiden, till stenåldern.. där oförklarliga vanisnnesutbrott, män som slänger sig över varandra och gutturala läten var en del av vardagen. jag kollar till vänster om mig på golvet, där ligger en böghög med svettiga killar som kramar varandra och nästan gråter för att de är så lyckliga... och till höger står en vuxen man o bara vrålar ut och slår sig själv på bröstet som någon sorts segergest..

så tittar jag på mig själv och upptcäker att jag inte är mycket bättre, jag står och hoppar helt hysteriskt i soffan och slänger kuddar i luften och tvångspussar min kompis som sitter jämte..

detta får en att fundera... är vi hysteriska människor av naturen.. o att vi har hittat på sport för att kunna få utlopp för hysterin?
eller är det sporten som gör oss hysteriska?
hursomhelst är det sjukt... både kul och sjukt irriterande (när det inte går mitt lags väg)

kletigt

solen gassar och även om man inte ligger ute och steker så rinner svetten nerför kroppen. det är ganska så kletigt.. fast en sorts positivt klet måste jag nog ändå säga, när man var mindre klagade man bara på att det var äckligt och för varmt., men nu har jag lärt mig att uppskatta det istället.  det är inte sommar så ofta, o de enda andra gånger man får lov att känna sig ¨såhär kletig är (hoppas att jag inte går för långt nu) i sängen..

jag njuter av kletet, känner mig på nåt skumt sätt ganska snygg när jag ligger där och det glänser utmed magen på mig..

vi satt några stycken och pratade om svett igår, kom fram till att det faktiskt är ganska sexigt (om man bortser från lukten) men svett doftar ju faktiskt ingenting innan den reagerar med syret i luften... så länge som svetten är färsk luktar den inte alls illa.. o vem har inte suttit och drägglat över de där killarna som springer omkring med bar överkropp på sommaren och bara glänser av svett...

vätska överhuvudtaget verkar innebära sexappeal... varför skulle annars wet-tshirt tävlingar vara så populära? kommer ihåg hultsfred förra året när jag var så varm att jag bara stod och hällde tioliters dunkar med vatten över mig själv... efter att tag upptäckte jag att folk filmade och og kort på mig... varför är vi så intresserade av att se varandra blöta?
märk nu noggrannt att jag sa blöta och inte våta... vill inte få skit för mina ordval senare hehe....

jag tänker njuta av sommarkletet så länge som det går, så får vi se hur långt det tar mig på raggfronten i sommar.... ha de bra så hörs vi!

såhär gick det!

försökspersonen testade de flesta av de metoder som redovisades i föregående inlägg..
efter en dryg halvtimme kom hon dock fram till att det som fungerade allra bäst var att inte ha några skor alls, detta innebar endast ett problem. vissa kvinnliga individer hade inte förstått att stilettklackar inte hör hemma på strandkalas...
detta resulterade i att försökspersonen har ett stoooort grönaktigt märke på sin vänstra fot som smärtar något oerhört..
det irriterande objektet hoppade inte bara en, inte heller två utan hela tre ggr på försökspersonens fot.. men efter några drinkar insåg vår försöksperson att det inte var hela världen, det är en smäll man får ta dagen efter..

aftonen fortgick och personen hade att rapportera att det hela var en extremt lyckad kväll, trots att både linne och skor på något suspekt sätt försvann så att försökspersonen knallat hem i natten barfota i minikjol och bikiniöverdel och en hemskans massa blomstergirlanger om halsen armen och fötterna.

redaktionen kan starkt rekommendera upplevelsen till de som ännu inte testat på fenomenet beachparty, har du inte gjort det än så se till att få fingrarna ur och gör det!


varma sommarhälsningar från minisamhället Ske(ä)ne!


beklädnad

tänk dig ett dansgolv... tänk dig sen att detta dansgolv är tackt av sand, flera decimeter av sand.. har du bilden framför dig?
kan du då oxå tänka dig att det är beachparty på gång?
BRA!
då kommer vi till den stora frågan, när det äro sand som underlag, vad skola man då på sina fossingar bära?
denna fråga äro av största vikt!

du kan icke gymnastikskor bära då de förmodligen fulla av sand bliva, samt att det icke äro av nöje att hava strumpor täckta av en brunaktig smuts.
flipflops och så kallade ballerinaskor äro en möjlighet att funder över, det finnes dock nackdelar även med detta förslag, flip flopsen  kommer du sannolikt att missplacera innan aftonen hava gått till sin ände. Ballerinaskor tål ine sanden och blir demolerade av smutsen, även de tar in en hel del grus..

det mest praktiska alternativet kvarstår då, Barfota!
inga skor att tvätta dagen efter
inga skavsår
inga skor som går att glömma
det läcker inte in eftersom du redan har sanden direkt under trampdynan
du får bra fotfäste...

jag skola försöka testa de flesta av dessa varianter ikväll.. rapporterar i nästa inlägg hur testerna gick..
Skål på er!

RSS 0.91