rör

rör
röra
rörde
rörigt

blir du nånsin sådär så att du är så rörig i huvudet att du glömmer bort vad det är du pratar om? du vet scenariot du sitter med telefonen i handen och ska ringa men du har ingen aning längre om varför du ringer personen och börjar stamma öh öh öh, tills du kommer på vad det var du ville..
eller tappar bort dig mitt i en mening för att du inte kan komma på ett helt vanligt ord och sen tappar tråden totalt i samtalet eller föredraget?

ibland kan det vara alltför svårt att komma på ordet sångare..

orka

orka att det finns människor som sitter och spenderar stora delar av sin tid till att jämföra olika dramaserier och deras karaktärer och kommentera på vem som är snyggast och vilken serie som har bäst stylister?

finns det inget annat vi kan lägga vår energi på idag?
lösa världshungern till exempel?




snö = bitterhet

bitterhet = bitter och het

helnyktra studenter?

I Lund lanserar man nu helnyktra studentkorridorer där det är förbjudet att uppträda berusad eller ha alkohol på rummen (man får givetvis vara berusad på andra ställen). Detta för att man tyckte att det sups för mycket bland studenter. Tydligen stod det massa folk i kö för att få flytta in i korridoren också. Denna korridor hade tidigare varit hemvist för Sportsuparklubben Kamraterna.
Och så gnäller de här i Kalmar över att det stökas bland studenter? Till undertecknads kännedom har det i alla fall aldrig kommit fram att det finns klubbar för att supa bland studenterna här. Den här klubben har till och med en egen hemsida!

Sportsuparklubben Kamraterna

På aftonbladet idag går det att läsa mer om studenternas "hiskeliga" dryckesvanor.. Det tråkiga är att de tagit en norsk undersökning och valt rakt av att tro att det är exakt likadant i Sverige. Det kan säkert vara så att det är så. Men borde man inte göra en egen undersökning innan man generaliserar alla studenter i Skandinavien? Dessutom känns det lite oproffessionellt att genomgående i hela artikeln kalla det för supande istället för drickande. Studenthälsan använder aldrig såna uttryck när de pratar om saken och de jobbar hårt med alkoholpreventiva medel för att sänka alkoholkonsumtionen bland studenter.

Läs hela artikeln här!

så som du behandlar din nästa

Bara för att man är full och betalar för sig så kan man inte bete sig hur som helst. De som jobbar på krogar är också människor som förtjänar att bli behandlade med respekt. På facebook kan man hitta den här gruppen: Hur du behandlar oss bartenders
Eftersom den har skapats så finns det tydligen ett behov av att lära folk hur man ska bete sig, hur nu det kan komma sig. Har inte krogen 18-årsgräns för att man anses vara vuxen då? Här verkar folk sjunka ner till femårsnivå igen bara för att de får lite sprit i kroppen.

Här finns det i alla fall lite regler för vad som gäller om man är gäst:
1. Våra namn är inte "Ööh", "Brorsan", "Kompis", "Du", "Hörru" osv. Ju mer du hetsar, desto längre tid kommer det ta innan du får beställa. Vissla? Glöm det..

2. Stå tyst och var beredd med betalning, bara för att vi råkat kolla på dig betyder det inte att vi är redo att ta din beställning. Bara för att vi INTE råkat kolla på dig, betyder det inte att vi EJ vet att du står där.. VI VET ATT DU STÅR DÄR!

3. Ta aldrig någonsin tag i oss, ALDRIG!

4. Börja aldrig med att säga "Jag vill ha en stark drink" och sen tro att du ska få betala för en 4'a... Vill du ha en stark drink, beställer du en 6'a eller i vissa fall mer. Du betalar för den också.

5. Vifta inte med kort eller pengar, du framstår bara som en idiot vilket gör att vi prioriterar dig sist.

6. Klaga inte på priserna i baren, gå någon annanstans istället. Tror du jag bestämmer dom?

7. Bra dricks, bra service. Kommer garanterat ta dig först nästa gång..

8. JA, det ÄR alkohol i din drink. Kan du inte känna smaken är du antingen för full, eller så förstår du inte att en "fruktig drink" inte ska smaka ren sprit.

9. Tjejer - kör aldrig "Men kan du inte bjuda på en shot?". Det bjuds inte på sprit i Sverige i barer enligt lagstiftning, tror du jag vill riskera mitt jobb för dig? Åk till Mallis..

10. När det är din tur, ha din beställning klar. Vänd dig inte om och fråga 10 vänner vad dom också ska ha för då tar vi garanterat andra emellan.

11. Om ni är ett sällskap och alla ska ha samma sak, beställ det samtidigt då! Kom inte en och en... det hade redan varit klart första gången om ni hade haft lite framförhållning.

12. När jag är klar med er beställning och ni ska betala, lägg inte på 7 andra drinkar. Det finns andra människor som står och väntar!

13. Du behöver inte skrika mig i örat, jag är inte döv och jag lovar att jag hör dig, annars frågar jag...

14. Ok, du spillde dina shots/drinkar över bardisken och vill ha nya. Och? Köp nya eller be idioten göra det som spillde ut dom.

15. Jag bryr mig inte om du känner nån som känner nån, det finns inga magiska priser. Om du inte har råd att gå ut, stanna hemma?

16. Det går att vara trevlig mot folk i baren, faktiskt. Vi erbjuder dig en service, behandlar du mig som skit kommer vi garanterat se till att du får vänta extra länge nästa gång du ska beställa... avsiktligt.

17. Sträck dig inte över bardisken bara för att du vill ha lite mer is eller en limeskiva, jag vill inte ha dina smutsiga händer i min bar.


18. Du är lite för packad för att dricka mer, lacka inte på mig! TACKA mig imorgon istället...

19. Du behöver inte stå och sucka i baren bara för att det tar tid, ser det ut som att jag står och löser korsord? Jag jobbar så snabbt jag kan, och är du inte smart nog att fatta det så kan du ju ställa dig i baren själv så får vi se hur bra det går.

20. Jag såg precis att du snodde drickspengar som låg kvar på bardisken, patetiskt, du borde inte vara ute om du inte har pengar. Åk hem.

21. "Varför tog du dom före mig?!". Dude, tror du jag har koll på exakt i vilken turordning alla 40 framför mig kom i? Nej precis, lugn.

22. Kom inte med "Mina pengar betalar din lön" skiten. Dina pengar betalar också vaktens lön som precis är på väg att slänga ut dig..

23. Stå inte med en femhundring och fråga hur mycket ölen kostar när du ska betala. Den kostar GARANTERAT inte över femhundra så du kan vara lugn..

24. Gå aldrig, ALDRIG någonsin in i baren. Du kommer garanterat inte få vara kvar..

25. Om vi säger att något är slut så är det SLUT! Joe Labero jobbar inte i baren, jag gör det.


Kanske alla skulle testa på att jobba i bar någon gång så att de ser hur det är att bli behandlad som ett IQ-befriat djur?

Marie Fredriksson

Idag fyller världens sötaste år.



Den bästa man kan önska sig!

Grattis Marie!

rosa v.s blått

tidigare i den här bloggen har det ju varit lite grinigt kring hypen runt bröstcancer och rosa bandet och så. det ska förtydligas att det inte på något sätt har med att göra att bröstcancer inte skulle vara ett bra och behövligt välgörenhetsprojekt som behöver mycket pengar och uppmärksamhet. det hela har egentligen handlat om bristen på uppmärksamhet kring prostatacancer och blå bandet.

Men nu äntligen görs det något som faktiskt har fått synas och höras och fått mycket medial uppmärksamhet. för er som missat det så går robert aschberg och gert fylking från Ystad till Haparanda till fots för att samla in pengar mot prostatacancer och skapa en medvetenhet och debatt kring frågan.

Om du vill gå med så går de från Vassmolösa till Kalmar idag. De beräknas vara vid Stortorget runt halv ett och tar vägen in via Norra vägen. Gå med och visa att du också bryr dig. Det är många som förlorat en morbror, farbror, pappa, morfar eller farfar i denna sjukdom...
Inte minst undertecknad.

himlen flyter förbi

på våren kan det  vara sådär fantastiskt soligt utan att faktiskt vara varmt.. ett sånt där soligt som man behöver för att må bra och för att orka med allting.. det är då himlen ser ut att flyta förbi på andra sidan fönstret.. molnen blåser förbi så snabbt att de ser ut att glida, men inte sådär stormigt flygigt utan på ett behagligt sätt.. då vet man att livet är på väg tillbaka igen.. att allt kommer att bli bra.. allt börjar om och allt får en ny chans.

kanske därför som det är så populärt att vårstäda, för att det känns som en ny början. en chans att börja helt rent på ruta ett och försöka göra om, göra rätt. nånting är det i luften i alla fall, nåt som får oss att må bra, som får oss att känna och tro att vi faktiskt klarar det här.


vårkänslor är klart underskattade

hennes hemlighet

varför ska man vara som alla andra? varför måste allting vara logiskt.. det måste det ju faktiskt inte.. hur konstig man än är ska man alltid vara sig själv fullt ut. det är då man mår bäst... navid modiri säger det bäst!

De tycker hon är konstig när hon springer rakt ut i ett ösregn.
De tycker hon är konstigare när hon kommer hem och är pisseblöt igen.
De tycker hon är knäpp när hon matar fåglar på sin balkong.
De tycker hon är knäppare när hon hälsar på folk som hon sett på stan fast bara en gång.

De tycker hon är mongo när hon gråter för en död grävling hon sett.
De tycker hon är ännu mer mongo när hon tittar på tecknat trots att hon har fyllt 21.
De tycker hon är sjuk när hon pratar om att åka till Asien.
De tycker hon är sjukare när hon åker till Asien och sen kommer tillbaks igen.

Men hon vet! Hon vet! Det är hennes hemlighet!
Hon vet! Hon vet! Det är hennes hemlighet!
De vill gärna veta vad hon vet,
men hon är tyst och säger inte det, nej.
Vintern kommer men inte kommer hon ut och fara,
Hon har nåt som håller händerna varma.

De tycker hon är skum när hon tar kort på sniglar en dag efter regn.
De tycker hon är ännu skummare när hon framkallar korten och sätter upp dem på väggen.
De tycker hon är störd när hon skriver dikter om allting som hon har för sig.
De tycker hon är så störd i allt hon gör, hur hon rör sig, hur hon för sig.

Hon vet! Hon vet! Det är hennes hemlighet!
Hon vet! Hon vet! Det är hennes hemlighet!
De vill gärna veta vad hon vet,
men hon är tyst och säger inte det, nej.
Vintern kommer men inte kommer hon ut och fara,
Hon har nåt som håller händerna varma.


Ha, ha, ha! Vad bryr hon sig om det när de skrattar?
Ha, ha, ha! Vad bryr hon sig om det de inte fattar.



Hennes hemlighet, navid modiri och gudarna.. alla borde få ha såna hemligheter

röda prickar

kan man få könssjukdomar på händerna och i så fall hur ser det ut då?

lidande

till och från så känns det som att lidandet aldrig kommer att ta slut, att världen och livet aldrig kommer att bli bättre. man frågar sig varför man lever och vad man lever för. det känns som att livet är ett enda långt lidande som slutligen frigörs av döden.. ibland står det till och med så i vissa religiösa skrifter. att döden är frälsningen. buddhismen ser livet som ett lidande. alla känslor alla begär, alla frestelser, allt detta är alltså lidande. ett lidande som man ska frigöra sig från genom att sluta vilja ha saker..
men om man inte längre vill ha saker, eller vill göra saker eller längta efter någon/något, varför lever man då? är allt det som vi tycker är gott lidande? då måste döden vara så underbar att den inte går att beskriva om den är bättre än besvarad kärlek, bättre än att ge liv åt en ny människa.

varför är vi då så rädda för döden? ingen vet om den gör ont, inget vet ens om den känns alls. ingen vet vad som händer sen. alla tankar som vi har och har haft, slutar de bara existera? försvinner ens totala medvetande? eller går man bara upp i någon sorts högre medvetande, ett kollektivt medvetande?
försvinner man någonsin?

ytlighet

måste man vara ytlig bara för att man bryr sig om sitt utseende?
man kan väl titta till insidan även om man tycker att det är kul att vara fin?

måste det vara något dåligt att vara ytlig?
eller det beror väl egentligen på vad man lägger i begreppet ytlig.. för ibland kan det nog faktiskt vara bra, att tex ha känslorna nära till ytan och ha lätt för att prata om saker.. då är det mer negativt att vara svår och mörk och djup, även om man kanske är det i vissa hänseenden..

och vissa människor som verkar ytliga kanske är allt annat än det, det är inte alla som verkar vara glada och bekymmersfria snygga människor som mår speciellt bra innerst inne.. för det mesta vet vi inte alls vad som pågår innanför huvudet på dessa människor.



går det att vara fördomsfri?

på sjön

ni vet hur det står på en del flaskor och burkar? "avstå från alkohol på sjön".. gäller detta även om man är på kryssning? för isf borde de verkligen sluta med de där all inclusive-bufféerna på båtarna.. och varför säger man egentligen på sjön om man är på havet?

och har man avstått om man ligger ner och dricker? hur stor är chansen att man ramlar överbord om man håller sig inomhus och kryper fram?

nej

killar säger nästan aldrig nej... har ni tänkt på det? och om de väl säger nej så tror man att något är fel eller att man gjort nåt... inte tänker väl de så när tjejer säger nej? tjejer säger ju nej jämt och ständigt utan att det behöver vara något som är fel..

vi tycker att de ska förstå att vi inte riktigt är på humör alltid.. men vi har svårt att förstå det när de inte är på humör.. för från der att man var liten har man fått inpräntat i skallen att killar bara vill en sak och det vill de jämt. fast det stämmer ju faktiskt inte alltid, inte på alla killar åtminstone




tjejer borde börja bli lite mer förstående om de själva vill bli förstådda...

hormonstinn

ibland kan det vara sjukt svårt att lägga band på sina hormoner.. och då inte bara när man är mensgrinig, i puberteten eller i klimakteriet.. vid vissa tillfällen kan även den lugnaste tjej bete sig som en hormonstinn 15-årig kille, dvs allt som passerar genom hjärnan är sex och våld... ibland dessa två i kombination.. vid dessa tillfällen är det inte svårt att övertala den stackars kvinnan till att göra något hon i vanliga fall skulle säga blankt nej till..

vissa av oss blir sådana strax före den där lustiga perioden i månaden, vi blir kärlekskranka och allmänt sjuuukt sugna på all form av närhet.. kanske beror det på att det är någon reflex i kroppen som berättar att vi snart gjort av med ett möjligt liv till och försöker påminna oss att get busy? eller kanske var det någon manlig forskare som lade till något i preventivmedlen för att garantera alla killar ligg minst en gång i månaden?
hur som helst kan den där perioden vara sjukligt frustrerande.. lite hångel kan resultera i att man är grinig hela dagen och nästan klättrar på väggarna och finner det omöjligt att sitta still... i de värre fallen ligger man och bara slår i marken/bordet och skriker rakt ut..


och killar påstår att tjejer är konstiga?

RSS 0.91