helnyktra studenter?

I Lund lanserar man nu helnyktra studentkorridorer där det är förbjudet att uppträda berusad eller ha alkohol på rummen (man får givetvis vara berusad på andra ställen). Detta för att man tyckte att det sups för mycket bland studenter. Tydligen stod det massa folk i kö för att få flytta in i korridoren också. Denna korridor hade tidigare varit hemvist för Sportsuparklubben Kamraterna.
Och så gnäller de här i Kalmar över att det stökas bland studenter? Till undertecknads kännedom har det i alla fall aldrig kommit fram att det finns klubbar för att supa bland studenterna här. Den här klubben har till och med en egen hemsida!

Sportsuparklubben Kamraterna

På aftonbladet idag går det att läsa mer om studenternas "hiskeliga" dryckesvanor.. Det tråkiga är att de tagit en norsk undersökning och valt rakt av att tro att det är exakt likadant i Sverige. Det kan säkert vara så att det är så. Men borde man inte göra en egen undersökning innan man generaliserar alla studenter i Skandinavien? Dessutom känns det lite oproffessionellt att genomgående i hela artikeln kalla det för supande istället för drickande. Studenthälsan använder aldrig såna uttryck när de pratar om saken och de jobbar hårt med alkoholpreventiva medel för att sänka alkoholkonsumtionen bland studenter.

Läs hela artikeln här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback