kan man

sakna sin mamma trots att man såg henne igår och dessutom sitta och vara rädd för den dagen hon blir så gammal att hon räknas som gammal?
mammor borde inte få bli gamla, de ska bara finnas där och vara för evigt visa och hjälpsamma och sådär underbara som bara de kan.

katastrof, slutet är nära!

Dåliga skördar och feta dieter gör att en global baconbrist är nära. I värsta fall kan priserna komma att fördubblas under nästa år.

Under den senaste tiden har samtliga länder som sysslar med grisuppfödning i Europa rapporterat in att de slaktat färre grisar än vanligt. Sverige är ett av länderna där produktionen har minskat mest, med 7,2 procent under ett år fram till juni.

Den främst anledningen till detta är att USA har drabbats av den värsta torkan på nästan ett sekel. Samtidigt är USA världens största exportör av majs, vete och sojabönor. Bristen på råvaror har gjort att priserna har stigit, vilket i sin tur har gjort att födan för våra grisar har blivit dyrare. Det gör att grisbönderna inte har råd att föda upp lika många grisar längre.

Samtidigt har en generell ökning i försäljning av feta produkter, såsom bacon, skett efter att dieter som LCHF och GI slagit igenom.

Nu varnar organisationen Britain's National Pig Association i ett pressmeddelande för att en världsomspännande brist på bacon kan komma att bli verklighet under nästa år.

En företrädare för organisationen menar i ett pressmeddelande att om antalet slaktade djur sjunker med två procent så kommer priserna på bacon i sin tur att stiga med upp till tio procent när efterfrågan blir större än utbudet.

Organisationen tror att antalet slaktade djur kommer att ha sjunkit med tio procent lagom till den andra halvan av nästa år, vilket istället skulle kunna ge en dubblering av priserna av europeisk bacon och andra produkter från grisen. Organisationen uppmanar nu de stora matkedjorna att höja ersättningen till grisbönderna för att undvika denna utveckling.



//DN 25/9 - 2012

vad gör du

när katten vägrar sluta försöka sätta på ditt ben?
hur får man en katt att förstå att den är kastrerad?

hur kan den vara kåt när den inte har några könsorgan?

ber om ursäkt

för att det har varit så tyst här på sista tiden, mardrömmar, nytt jobb och renovering har gjort så att det har varit fullt upp senaste veckan.

idag

fyller världens bästa Ylva år!!!! hipp hipp hurra på din födelsedag!!!!

zzzZZzz

man inser inte hur mycket man uppskattar sömn, förrän man tvingas gå utan den.

god natt

comviq

nej pappa jag bestämmer inte vilken reklam som ska dyka upp mellan blogginläggen så det är ingen favorisering eller sponsring om Comviq dyker upp där.

hur du river en vägg

se till att det inte står någon annan på andra sidan väggen, mycket bra tumregel

vattenledningar i väggen bör undvikas om du inte vill ha ett blött rum

om du inte vill ha slipdamm och annat mysigt i resten av huset kan handdukar eller lakan mellan dörr och tröskel vara en bra idé

låt inte smådjur som gnagare hjälpa till, de bosätter sig hellre i hålen mellan väggdelarna.



eller låt någon annan göra jobbet åt dig, också mycket praktiskt. då slipper du onödig träningsvärk och risken att bränna kalorier

renovering

lät så himla mycket bättre i teorin, men när du har rivdamm upp genom näsborrarna ända upp i hjärnan är det inte lika trevligt längre.

bara 3 väggar tapetrivning kvar nu...

RSS 0.91