so long

the love I feel for you goes on and on..
but why?

vinter

så var den här igen.. den där kalla årstiden som vissa av oss älskar och andra av oss knappt kan stå ut med.
en del kan inte få nog av kylan och snön, andra väntar desperat på bättre tider.

visst att det kan vara skönt med snö för att den är vacker att titta på och det blir ljusare ute. ljus är ju alltid något positivt. men efter ett tag smälter snön, eller regnar bort och blir blaskig och nästa gång det blir kallt fryser den på och blir då till livsfarlig halka. man kan undra hur många gamla människor som bryter  benen varje vinter på grund av ishalkan eller hur många bilar som kör av vägen för att däcken inte får fäste..
snö kan vara vacker, men snö kan också innebära livsfara..

de som inte gillar snö gör det oftast för att den är kall och blöt. det blir jobbigt att ta sig fram och tillbaka till jobbet och man fryser om fötterna när man ska gå ut och gå.. men inte ens de som hatar snö vill ha en jul helt utan den.. visst är det märkligt?
något som man helst vill vara utan och förknippar med obehag förknippar man även med en av de högtider som är mest uppskattade i världen.
ingen tror att tomten bor i ett varmt land utan snö, nej nej, han bor självklart i ett stort snöpalats på Nordpolen och fryser arslet av sig halva året! låter det logiskt?

vem kom på att julen måste vara på vintern och förknippas med snö? på halva jorden firar man ju jul på sommaren... vad skulle hända om vi bytte plats på midsommar och jul? DET skulle vara ett spännande experiment!

aldrig

vissa saker glömmer man aldrig, hur mycket man är försöker
det finns upplevelser som är så hårt inpräntade i våra hjärnor och hjärtan att de inte går att radera.
dessa minne följer oss livet ut och påverkar oss varje dag. i varje beslut vi tar, i varje tanke vi tänker

vi kan påverka hur mycket vi låter dessa upplevelser styra oss, men ibland vet vi nog inte ens själva om att vi blir styrda. det kan handla om hur vi går, pratar eller står. om hur mycket vi vågar avslöja om oss själva, om vad vi äter dricker eller har för fritidssysselsättningar.

det kan handla om vilken typ av människor vi väljer till vår umgängeskrets, om vilken typ av relationer vi skaffar oss.
det kan ta lång tid innan man upptäcker mönstren, ibland är det för sent att bryta dem, ibland går det, ibland vill vi kanske inte ens.. vi ser inte hur mycket våra vanor skadar oss, eller i fåtal fall gagnar oss, vi är bara så inställda på att det är såhär jag är och så måste jag fortsätta vara.


när är det för sent att förändra sig själv?

olika

olika människor tål olika mycket
olika människor reagerar olika på samma saker.. speciellt när det gäller alkohol.. en del blir fulla efter tre öl, andra kan verka hur lugna som helst trots att de druckit tio.
en del får minnesluckor trots att de inte känt sig fulla, en del blir alltid ledsna eller upprörda, andra är alltid glada.

det finns en del som alltid gör bort sig eller misslyckas hur de än försöker.. och de verkar inte fatta att alkoholen inte påverkar dem positivt.. att de inte kan dricka som sina kompisar för att de inte reagerar på samma sätt.
det går liksom inte riktigt in.
det hjälper inte hur många gånger man än försöker att prata med dem eller säga det på ett snyggt sätt, de fortsätter att upprepa sina misstag.. till sist ledsnar man.. man orkar inte bry sig längre.. man ger upp
så småningom står personen där själv utan någon att prata med eller någon hjälp att få när det skiter sig.. kanske inser den då att något är fel, men oftast så gör den inte det utan fortsätter att göra det värre för sig själv.

visst det är inte schysst och det hjälper inte personen i fråga, men vem kan hjälpa någon som inte vill bli hjälpt?

kulting

kul att bli brädad av någon som ser ut som en gris...

bowling

discobowling är djävulens påfund..
allt som är vitt lyser.. och det lyser inte lite heller, så har man fel färg på underkläder så får man se till att passa sig eller vara väldigt tjockhudad och helt enkelt inte bry sig..

även damm och vätskor lyser.. jupp det är sant.. så har du städat under sängen eller hållt på med barnförbjudna aktiviteter nyligen ska du nog ta och tänka en gång extra innan du drar och bowlar..

har ni tänkt på att det alltid verkar som att banorna lutar också? det spelar ingen roll hur rakt man än tycker att man slängt iväg det där satans klotet, det tycks alltid vingla iväg längst bort till hörnet ändå. och det slutar med att man bara träffar hörnkäglorna. då börjar man helt plötsligt överkompensera och försöka få klotet mer åt det andra hållet, men då drar det rakt ner i rännan istället.

och så är det fuskigt att käglorna lättare ramlar ner om man kastar hårt.. för vissa har svårt med det där med styrka, så det spelar ingen roll hur rakt och fint man träffar, de där satans käglorna längst bak vill sig ändå inte.. bara för att klotet inte vill rulla snabbare än en snigel på semester..

fast det är ganska kul ändå. ibland lyckas man, helt utan att veta varför, och då gör det inget att man satt fem klot på raken rakt ner i rännan

minnesluckor

ibland är det svårt att fatta.. speciellt om man själv aldrig har upplevt det, hur en hel kväll eller ett antal timmar bara kan raderas ur en människas minne.. som om de aldrig hade inträffat..
man kanske kommer ihåg början av kvällen och slutet, men mitten är helt svart eller lite suddigt..

ibland blir man arg på personen för att den inte kommer ihåg.. men så säger man, det var ju inte dens fel, den har ju en minneslucka.. fast vems fel är minnesluckan egentligen?
har man inte blivit drogad så är det ju faktiskt självförvållat. och då har man ett ansvar själv att se till att sånt inte inträffar.. har det hänt en gång så tycker man att personen borde veta vad som gick snett då och den ska ska undvika det..

man kan ju tycka det i alla fall...

pengarna rullar

ibland är det svårt att förstå själv vart alla pengar tar vägen egentligen.. ena dagen har man hur mycket som helst, nästa dag är kontot tomt, och detta helt utan förvarning.
det är då det börjar bli dags att gå igenom kvittona.. och det är aldrig kul.. någonstans mitt inne i räknandet och röran inser man hur mycket onödiga prylar man har köpt.

det jobbigaste med detta är att man ibland även inser att hälften av dessa onödiga saker har varit för någon annan.. alltså till exempel ett smycke, smink, parfym.. sånt som man egentligen har på sig för någon annans skull. visst det är kul att lukta gott och vara fin, men inte om ingen annan ser det.. hur många av oss klär upp oss när vi är hemma själva? fatta hur mycket pengar vi lägger ner på att andra människor ska lägga märke till oss och tycka om oss..
det är skrämmande att det finns ett så stort bekräftelsebehov..

om man bara hade köpt de saker som krävs för att överleva, hur mycket pengar skulle vi ha över varje månad då? skulle man kanske då ha råd med den där utlandssemestern som  man egentligen behöver mycket mer än ett par skor?

eller så gör jag inte det

tror inte att jag gör det egentligen...
men jag vet inte vad jag ska ta mig till..
det känns som att det blöder på insidan och att jag håller på att gå sönder på alla håll och kanter...


jag vill bara gråta ut mina inälvor....
det gör så himla ont


varför ska det behöva göra så här ont?

jag hatar dig

på riktigt... just nu hatar jag dig

jag skriver det här eftersom vi tydligen inte ska prata med varandra...

kul att se att du kan prata sanning..



du kan dra åt helvete...

jag hatar dig

jefla enklant

varför kan inte storbritannien omfattas av schengen-avtalet som nästan alla andra normala länder inom EU? här går man omkring i god tro om att man bara behöver körkort för att kunna ta sig runt i världen och får sen veta att neeeej, till England kommer du minsann inte utan pass... vad är det för poäng i att vara med i EU som syftar till gemenskap och ökad mobilitet om man inte kan resa fritt inom gränserna?

sen när tänker studenter på att de måste ha tillgång till ett giltigt pass jämt? det är nog ganska många vars pass har gått ut för ett bra tag sen för hur många i denna sits har pengar över att åka utomlands för?

vet ni vad det kostar att göra ett provisoriskt pass? niohundrajeflaåttio spänn! helt galet, borde det inte vara billigare att göra ett provisoriskt än ett vanligt? ett vanligt pass kostar ju bara 400 kr..


måste man ha ett foto med sig till provisoriskt pass förresten?

När ljuset lämnade henne

När himlen tömdes på allt ljus

Då skyn öppnade sig

Då torkade hon

Det var slut


Hon lyste så mycket hon kunde

Men ljuset som en gång var

Fanns ej mer

Det var slut


Istället syntes en ny sorts skimmer

En obekant sort

Det var inte värme som solljus

Men hon blev varm


halloween

på halloween klär man ut sig.. det bara är så.. vissa går in för det mer än andra.. det bara är så..
faran med att gå in för sin roll lite FÖR mycket är att folk kan tro att man är lite kokko.. som till exempel om man klär ut sig till avundsjuka och går runt och spelar avundsjuk på alla man springer på. risken finns att folk tror att man bara är riktigt katastroffull och inte kan unna någon annan något. att man faktiskt är avundsjuk på riktigt och inte riktigt kan kontrollera sig.

ibland uppfattar inte folk vad man föreställer heller.. vällust blir misstagen för lyxprostituerad och den prostituerade tros vara en burlesque-dansare.
och ibland tycker man att man är jättesmart och har världens bästa idé till utklädnad.. senare upptäcker man dock att man knappt kan röra sig i sin kostym och att konsumera alkohol förmodligen kommer att sluta i att man oavsiktligt blottar vissa delar av sig själv som man inte riktigt planerat att göra.

dan efter kan även vissa problem uppstå när man försöker ta sig hem osedd. vilket inte är det lättaste när man somnat på efterfesten i väldigt konstiga kläder och inte har något ombyte tillgängligt..


Halloween är underbart, no regrets!


RSS 0.91