vinter

så var den här igen.. den där kalla årstiden som vissa av oss älskar och andra av oss knappt kan stå ut med.
en del kan inte få nog av kylan och snön, andra väntar desperat på bättre tider.

visst att det kan vara skönt med snö för att den är vacker att titta på och det blir ljusare ute. ljus är ju alltid något positivt. men efter ett tag smälter snön, eller regnar bort och blir blaskig och nästa gång det blir kallt fryser den på och blir då till livsfarlig halka. man kan undra hur många gamla människor som bryter  benen varje vinter på grund av ishalkan eller hur många bilar som kör av vägen för att däcken inte får fäste..
snö kan vara vacker, men snö kan också innebära livsfara..

de som inte gillar snö gör det oftast för att den är kall och blöt. det blir jobbigt att ta sig fram och tillbaka till jobbet och man fryser om fötterna när man ska gå ut och gå.. men inte ens de som hatar snö vill ha en jul helt utan den.. visst är det märkligt?
något som man helst vill vara utan och förknippar med obehag förknippar man även med en av de högtider som är mest uppskattade i världen.
ingen tror att tomten bor i ett varmt land utan snö, nej nej, han bor självklart i ett stort snöpalats på Nordpolen och fryser arslet av sig halva året! låter det logiskt?

vem kom på att julen måste vara på vintern och förknippas med snö? på halva jorden firar man ju jul på sommaren... vad skulle hända om vi bytte plats på midsommar och jul? DET skulle vara ett spännande experiment!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback