could you lend me a rygg snälla?

har du någon gång haft så ont i ryggen att du bara vill skrika?
brukar din rygg låsa sig nere i ländryggen?
hur kan det komma sig att det känns som att man har sträckt sig trots att man inte gjort något och ingen form av stretchning hjälper?

finns det några universalknep för att bli av med det eller är det bara att bita i det sura äpplet och gå till naprapaten?

det kan ju inte vara normalt? för smärta är ju inte en känsla som går att vänja sig vid, beröring mattar av, så även tryck, men smärta känns alltid! o det kan ju inte vara meningen att man ska gå genom hela livet insmord i smärtlindrande gel, liniment och käka tunga värktabletter?


om man ändå bara kunde byta ut alla delar som inte fungerar som de ska på ett snabbt och smärtfritt sätt...

vilket kön har din dator?

En språklärare försökte förklara det här med "kön" för sina elever.

- Jag ska ta ett exempel, sa läraren. Båtar, flygplan, bilar och orkaner benämns som "hon".
En av eleverna undrade vilket kön i så fall en dator skulle vara. Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade in klassen i två grupper. Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom.

... ... ... 1.Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2.Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3.För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4.Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat lite längre skulle du kunna hitta en bättre modell.

Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom.

1.Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2.Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3.Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4.Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör

ge liv

det är helt sjukt vad en ny hårfärg kan göra för humöret och utseendet. helt plötsligt känner man sig pigg, fräsch och snygg. som en ny människa helt enkelt. speciellt nu på vintern kan det vara extra kul att testa nåt nytt eftersom man ofta känner sig lite grå, blek och tråkig.
man måste inte välja en helt ny färg eller göra nåt extremt, det kan räcka med att förstärka sin naturliga hårfärg och ge den lite mer glans. en så liten sak gör så mycket.

alla borde unna sig en färgklick i vardagen

får du skuldkänslor?

när du tänker på saker som du inte borde?
när du tänker på fel sätt om vissa saker?

finns det något rätt eller fel? är man vidrig och omoralisk om man bara i tanken föreställer sig vissa scenarion men sen slår bort dem för att man vet att det egentligen är fel?

hundpojken

det finns en bok som bygger på en sann historia om en liten pojke som blir övergiven i en lägenhet i Moskva. enda anledningen till att pojken överlever är att en flock vildhundar tar hand om honom. i över två år lever pojken med flocken.
hur kommer det sig att vi kan gå tillbaka till våra primala instinkter när våra liv hotas? varför accepterar hundarna pojken som en flockmedlem?
är det verkligen så stor skillnad på människor och djur när djuren tar hand om en av våra egna som vi har övergivit? är inte det om något att visa medmänsklighet?

kommer ett barn som växer upp på det sättet någonsin kunna "återanpassas" till vår så kallade "civilisation"?

mufasa har alltid rätt

i Borås bor Scar!

aint no sunshine

ibland krävs det inte mycket för att man ska bli glad och för att dagen ska vara på topp, det kan räcka med att vakna till att solen skiner.
men ibland hjälper verkligen ingenting, inte ett samtal från någon man älskar, inte en liten trissvinst, inte vackert väder. såna dagar vill man bara gräva ner sig under täcket och dricka varm oboy.

men idag skiner solen!!!

u pussy!

för man blir ju inte alls sugen på kattunge när man ser såna här bilder, eller?
nån annans tumme får bli blöt
kyparn, det är hår i min mugg!

my love is your love

det kan kännas lite fjantigt och uttjatat nu eftersom det redan gått ett dygn nu, men jag kommer att sakna henne.
det blir litegrann samma känsla som när Michael Jackson dog, en stjärna har slocknat. Jag vet precis var jag befann mig när jag fick veta att Michael Jackson var död, när jag fick veta att prinsessan Diana dött och jag kommer alltid komma ihåg var jag befann mig när jag fick veta att Whitney Houston hade lämnat oss.

vi satt i restaurangmatsalen och åt frukost och jag satt och klagade över att de hade spelat 10 whitney-låtar på raken i matsalen, så fick jag plötsligt syn på morgontidningen - Whitney Houston död.
det stack till lite i hjärtat, på nåt sätt har jag alltid tyckt synd om henne. hon hade en röst och en utstrålning som en ängel, men förstörde sitt liv med droger.


man kan bara hoppas att hon kommer bli ihågkommen för sin musik och inte för sitt missbruk.
It`s not right, but i´ts okay I´m gonna make it anyway... fast det gjorde hon inte
vila i frid

det du inte gillar

KBT - kognitiv beteendeterapi

att göra en plan för att kunna uppnå målet med terapin är en viktig del, ibland ingår det att utsätta sig för det man tycker är jobbigt. men om det du tycker är jobbigt är hela det vardagliga livet, vad gör man då? det är betydligt enklare att behandla en fobi än en djup depression. att utsätta sig för spindlar om man är rädd för dem är lättare än att komma på att du till exempel ska diska en dag. för då har du bara kommit en liten bit på vägen, du har fortfarande alla de andra bitarna kvar som krävs för att du ska kunna ha ett fungerande liv, laga mat, städa, handla, betala räkningar, jobba etc.

RSS 0.91