gps

ibland världens bästa kompis, ibland fullständigt obegripliga!
om man skulle följa gps-er till punkt och pricka utan att tänka själv så skulle man i många fall hamna i väldigt lustiga situationer, ibland vet inte gps-en att vägen har byggts om till exempel, så helt plötsligt så ligger det en byggnad i vägen och boooom så smäller det... eller så tycker den att man ska göra en u-sväng på en enkelriktad väg som är så smal att den inte ens klarar av möte.. det är också himla trevligt..

fast ibland så leder användande av dessa fantastiska manicker till oväntade upplevelser och avvägar som faktiskt visar sig vara den mest underhållande delen av resan.. lite oplanerad sightseeing är ju aldrig fel om man har lite tid över!

elefant eller guldfisk

de säger att elefanter aldrig glömmer.. och att guldfiskar har världens kortaste minne.. så om man är glömsk har man alltså minne som en guldfisk..
vilket djur är man om man har ett helt normalt minne då? och hur bra minne har till exempel en iller?
delfiner ska ju tydligen vara riktigt smarta djur, men hur långt tillbaka kan de minnas? måste man ens ha bra minne för att räknas som intelligent?

det finns ju personer som har problem med korttidsminnet eller har förlorat delar av sitt minne till följd av olyckor, gör detta dem till långsammare eller dummare? knappast.. de måste bara upprepa det fler gånger än oss andra för att det ska kunna sätta sig i långtidsminnet, men förmodligen har de redan förstått det lika snabbt eller snabbare än vad du har..


vilket djur är du?

att tänka innan man pratar? nä att tänka innan man skriver!

om man ska kommentera på en blogg så borde man i alla fall se till att man har alla fakta rätt och faktiskt har läst igenom det som personen skrivit innan man börjar klanka ner på den.. det borde vara en självklarhet... men tydligen inte för vissa... vissa klagar bara för klagandets skull.. vilket är sjukt trist... eller ja det är väl kul att folk bryr sig såpass mycket att de kommenterar, men om man ska engagera sig i att gnälla borde man i alla fall veta vad det är man gnäller på..

med detta sagt, kommentera på alla ni som läser bloggar.. men tänk innan ni gör det.. så ni slipper stå med svansen mellan benen sen..

försäljare

vissa hatar försäljare, andra tycker att det är ganska kul.. vissa hatar vissa typer av försäljning, så som till exempel telefonförsäljning. men en del saker är svåra att få sålda om man inte sysslar med telefonförsäljning eller eventförsäljning.

el är en sån sak.. vem sjutton sitter hemma en vardagkväll efter jobbet och tänker "jaaa, nu ska jag sätta mig vid datorn och shoppa lite el"? ingen!
och ändå blir folk sura på stan om en försäljare går fram och frågar vad de har för elbolag idag. anledningen till att elbolagen gör så här är för att el är så tråkigt att ingen orkar sitta och pyssla med det i vanliga fall, därför försöker man fånga personer i språnget och göra det hela lite lättare för dem.

när en försäljare säger att deras bolag fixar hela bytet åt dig så se inte det som att det är något du ska vara rädd för, det är ju bara smidigt. ingen hinner sitta hemma och tjafsa med sitt elbolag om det skulle bli något krångel. de här människorna får alltså betalt för att det ska gå så snabbt och enkelt som möjligt för dig. gör de sitt jobb rätt så ska du inte märka något förutom att din elräkning har gått ner i pris.


även om du inte vill byta eller inte gillar försäljare så testa att vara lite trevlig nästa gång någon pratar med dig på stan, så har du åtminstone gjort deras dag lite lättare i deras arbete att försöka underlätta för dig!

är du blåst?

- det är vinden som talar till oss!
- vad säger den då?
- jag vet inte, jag är inte blåst...


ibland är skämt så dåliga att de blir bra... speciellt detta från ice age 3

reality or not?

en del hävdar ju att drömmarna speglar verkligheten.. men hur då?
om man  drömmer om att man träffat en kändis, betyder det att man ska få träffa denna person då eller att nåt stort med mycket uppmärksamhet kommer att ske inom kort?

ibland drömmer man så verkligt att man tror att det faktiskt har hänt när man vaknar, den besvikelsen som infinner sig när man fattar att det inte är sant är inte att leka med.
hur stor roll spelar våra drömmar i våra liv? eller kanske snarare, hur stor roll spelar våra liv i våra drömmar?
det är ju trots allt så att våra drömmar påstås vara vårt undermedvetna, så då borde det vara våra innersta förhoppningar och längtan som återspeglas i dem.



betyder detta att man är en kändiskåt stalker om man ofta drömmer om kända personer?

lördag hela veckan?

kommer ni ihåg den där filmen "måndag hela veckan"? det är den där bill murray vaknar och det är måndag varje dag, dvs han återupplever samma dag hela tiden..

ibland önskar man att det alltid vore helg.. åtminstone på söndagkvällarna när måndagen oundvikligen närmar sig.. om man skulle resonera på ett visst sätt så vore det faktiskt nästintill möjligt.. i alla fall om man skulle börja räkna veckan från och med en onsdag! vill ni se hur?

onsdag - även kallad lill-lördag, alltså är detta en lördag och då behöver man ju inte gå till jobbet!
torsdag - torsdag måste ju då helt logiskt bli söndag eftersom onsdagen var en lördag
fredag - om det är helgdag dagen före, och sen lördag dagen efter måste ju faktiskt fredagen bli en klämdag, och då jobbar man definitivt inte!
lördag - är som vanligt en lördag
söndag - till och med gud allsmäktige skapare tyckte ju att detta skulle vara en vilodag
måndag - vanlig arbetsdag
tisdag - eftersom dagen efter är lill-lördag blir ju detta en fredag, och på fredagar går man ju gärna hem lite tidigare från jobbet, i alla fall om man jobbar inom förvaltning. därför blir tisdagen endast en halvdag.

så sammanlagt om man skulle räkna såhär så skulle vi bara jobba 1,5 dag / vecka, och vem skulle inte gå med på det?
hur skulle detta gå ihop? tänker ni säkert då.. JO! eftersom man är ledig mer än man jobbar så behöver man inte ha någon semester, för det finns knappt något att ta semester ifrån, och skulle man vilja vara ledig en hel vecka så är det ju bara att ta igen den där 1,5 dagen någon annan vecka!

fiffigt va?!

RSS 0.91