eurovoice

när jag blir stor ska jag bli den nya eurovoice tanten och vägleda alla små vilsna får rätt i röstbrevlådedjungeln.

hört på utbildning

en man i 20-årsåldern har varit sjuk i en vecka. kommer in och berättar för utbildningsansvarig att han varit mycket sjuk i en navelinfektion.
navelinfektion? vad sjutton är det tänker ni kanske då.. jo såhär ligger det till:

Någon minut efter att ett barn fötts drar navelartärerna sig samman, pulsationerna upphör och barnmorskan eller pappan klipper av navelsträngen. Naveln får inget blod och torkar därför in. Navelstumpen faller sen av 5-15 dagar efter födseln.
Uppföljning på det här är sällan nödvändigt, när navelstumpen ramlar av blir det oftast inga problem, störande navelrester skrapas bort.

Ett fåtal spädbarn i Sverige får problem och måste få navelvård. Men en vuxen man?
*symtom är:
- röd hud runt naveln och svullnad och/eller ömhet
- naveln kan lukta illa
- pus från navelstumpen
- det kan komma ett gult, tjockt och illaluktande var från naveln
- babyn (i det här fallet mannen) kan bli svår att amma, irriterad och gråblek.
  undrar om det här var ett stort problem för hans mor?

om man googlar navelinfektion dyker det nästan enbart upp information om barn och spädbarn.
betyder detta att mannen i själva verket var en förvuxen baby?

a ladies man

Idag fyller Tomas Ledin 58.
Och EMD_Danny 24.
Undrar vem av de som får mest brudar nuförtiden?

too much

har du någon gång träffat på en sån där person som ALLTID berättar för mycket? eller är du kanske rentav en sån själv? och då menas inte att berätta för mycket om sig själv första gången man träffar någon utan snarare ge överflödig information vid en fråga.
tex:
"aaaj, jag har så ont i ögonen"
- jaha, har du linser?
"nää, o inte har jag bytt mascara heller jag har samma som alltid, fast det kan ju ha varit min nya tvål, för den har jag köpt på bodyshop och där har jag aldrig köpt tvål innan."


ibland är detta tjatter underhållande, men oftast bara omåttligt irriterande..
tänk på att svara på frågan, dra inte hela din livshistoria..

fel

finns det något mer irriterande än när telefonen visar felmeddelanden hela morgonen varje gång man försöker skicka sms?
"vadå fel? jag vet ju att jag gör rätt, du kan vara fel!!!"

man startar om telefonen, försöker skicka på olika sätt, men inget hjälper..
då är det bara att stålsätta sig, ta ett djupt andetag och sätta sig i kundtjänstkö och försöka att inte bli alltför irriterad på den inspelade rösten.


tänk att teknik kan göra oss så hjälplösa och förbannade..


vem kan vad?

är det fel av någon som tidigare studerat att bli irriterad över att ovana studenter ställer korkade frågor?
spelar det någon roll om personen som ställer frågorna har studerat tidigare eller ej? ställer man bättre frågor om man är van vid föreläsningar?
ställer äldre personer bättre frågor än yngre?
eller är allt detta helt enkelt individuellt?

kan inte andas

har ni tänkt på hur mycket kvaliteten på luften kan påverka humöret och koncentrationsförmågan? om man sitter instängd i en datorsal med dålig ventilation sjunker snabbt koncentrationsförmågan och man känner sig trött och slö. två minuter på balkongen kan fixa till det på nolltid.
så varför satsar inte stora företag mer på ventilationen i sina kontorslandskap? det skulle öka effektiviteten och minska behovet av s.k. fem-minutare. d.v.s korta raster.

för en 5-minutare är aldrig en 5-minutare, det tar alltid en stund innan personen ifråga kan återuppta arbetet igen och komma in i rätt tempo.

hepp

hur många satt själva idag och suktade efter sällskap, choklad eller blommor?
get over it,  A H D är en dag som alla andra. man älskar varandra varken mer eller mindre denna dag än någon annan dag på året.
varför ska man vara snäll och söt och romantisk på beställning? om man inte kan vara det i sin vardag, vad är det då för poäng att tvinga fram det?

nä, älska varandra och ta hand om varandra varje dag istället

cyklister

vad är det med cyklister på vintern? varför har de slutat att använda plingan?
det är ju nu de är som farligast både för sig själva och för omgivningen. de vinglar runt och glider omkring på dessa isbanor vi kallar trottoar och cykelbana. och vi kan ju inte gå på isen, varför tror de att de kan cykla på den. vi byter underlag hela tiden efter var isen befinner sig. om inte de plingar, hur fan ska vi då kunna/hinna flytta oss så att de kommer förbi?



Plinga för ***

sjätte sinnet

är det konstigt att man konstant går runt och ser personer som man vet är döda? eller i alla fall en specifik person, eller är det bara sorg?

tack dolph

kvällen räddades enbart av att Dolph "HeMan" Lundgren var med. Annars hade det varit total katastrof. 
kan ingen tejpa igen munnen på christin melzer och låsa in henne någonstans? vems j*vla idé var det att ha en så glappkäftad hysterisk person som programledare för melodifestivalen? lille måns zelmerlöv gjorde en helt okej insats.

lite tråkigt med pain of salvation som ju egentligen har en väldigt bra låt, dock sjukt menlöst upplägg på den. med en sån röst som han har hade de gott haft råd att kräma på lite och köra en höjning mot slutet.




tack även till ostbågarna. en riktig partyhöjare, och som vanligt smakar de som bäst när de fått ligga och bli lite lätt degiga för att man öppnat påsen några dagar i förväg. de smakar myyyycket mer då




p.s ni ska slippa mer skit om melodifestivalen här, detta var ett stort fett undantag tillägnat Dolph

lite efter

alla andra kanske redan upptäckt den här affären, eller så finns det några till som ännu inte hittat detta smultronställe.
Dagens fynd: beyond retro   i arkaden i Göteborg. De har ALLT! skor, klänningar, accessoarer, jackor.. och allt är härligt vintage.. här kan du hitta balklänningar i äkta 80-talsstuk eller en chic kappa á la 60-tal.. om du inte redan varit inne och tagit en titt... GÖR DET!
http://www.beyondretro.com/swedish/




Obs detta är ju en en modeblogg, men kunde inte låta bli

svar till anonym

någon som kallar sig anonym skrev som kommentar på inlägget "svar till": hur kan någon älska någon som inte älskar sig själv?

vem säger att den personen inte älskar sig själv? inlägget handlade absolut inte om det. det handlade om hur mycket man ska berätta om sig själv och att man måste tänka sig för ibland hur man framställer sig själv så att den andra personen inte får fel intryck. personen i fråga kanske bara trodde att den berättade hur mycket den älskade matlagning, men den andra personen tolkade informationen på ett helt annat sätt. 

det som egentligen menades var att man inte måste ha så bråttom att berätta precis allt.

hem

har du nån gång upplevt känslan av att inte vilja återvända till verkligheten? förmodligen så har du det
men vad är det som gör att det tar emot så i magen att återvända till ett liv som man själv ( i alla fall i del felsta fall) valt att leva? borde man inte vara lycklig där?
om inte, varför bor man och lever ett liv som inte ger positiv energi?

är vi så rädda för att prova på något annat? för att misslyckas?

hemlig

med all teknik som finns idag är det så fruktansvärt lätt att vara anonym/ hemlig i sina aktiviteter. man kan ragga utan att behöva visa sig och spana på personer utan att de vet att man har gjort det.
men hur anonym är det okej att vara?
när blir det bara läskig stalking och när är det charmigt med lite spänning?

svar till

skulle du svara på den här platsannonsen?

" Hej jag är en tjej i mitten på mina tjugo som söker någon att dela kärleken med. Jag är uppmärksamhetskåt, högljudd, dramatisk och lite lätt neurotisk. Tjejer tycker inte om mig och jag litar inte på män. På min fritid, det vill säga när jag inte klär ut mig och låtsas vara någon annan lyssnar jag antingen på arg musik eller deppig musik och ligger och tycker synd om mig själv. Matlagning är ett stort intresse men tro inte att du får någon syl i vädret i köket för jag är en äkta kökshitler och det är my way or the highway. I trafiken är jag ganska aggressiv och jag tycker om att skrika på andra bilister.


Tycker du att jag låter som någon du vill träffa? Svar till: bitter, hopplös och uppgiven -85"

näää, man kanske inte ska vara helt ärlig när det gäller att göra ett första intryck..

sååå, om du nu vet att du aldrig skulle skriva såhär i en annons, varför i helvete läcker du all denna info på första daten då?

RSS 0.91