månadscykel

det är så himla mycket diskussioner om allt det här med pms och mensvärk och varför kvinnor får humörsvängningar och mår dåligt.
jag har en egen teori..

det är väl inte så skumt att tjejer mår dåligt över det här och gnäller en massa när man tänker på vad som egentligen försegår i deras kroppar.
tänk dig att kroppen varje månad förbereder sig för att faktiskt skapa ett nytt liv!
är inte det ganska så sjukt otroligt?!

varje månad förbereds slemhinnor och livmoder för att ett litet barn ska kunna bli till där.
när detta inte sker och kroppen stöter bort det där lilla ägget, är det då så konstigt att en del tjejer känner av upp- och nergångar i humöret? jag tror att kroppen nånstans vet att ett litet liv just då går förlorat... klart man blir emotionell av sånt.. hela den här processen är ju så unik och fantastisk att det måste finnas känslor förankrade i den.

hormonnivåerna skjuter ju i taket och många tjejer får i sig extra hormontillsatser på annat sätt som t.ex p-piller eller p-stavar eller sprutor. när man tillsätter saker i kroppen är det inte så konstigt att man ibland blir lite kokko, det är inte nivåer och substanser som normalt sett ska finnas i kroppen jämt..

sen att tjejen får ont, halllååååå! kroppen måste ju pressa ut blodet och all näring som var avsedd för det lilla barnet som nu aldrig kommer att finnas. då jobbar musklerna på högvarv o får inget syre... klart som satan att det gör ont och man får kramp.
visst gråter killar o grimaserar om de får kramp i vaden? så tänk inte på det som att tjejen har lite magont, det är faktiskt en kramp precis som vilken annan, och den smärtat och återkommer flera ggr om dagen, flera ggr i timmen för att vara mer exakt...


walk a mile in someone elses shoes, testa då gärna en kvinna med mensvärk o pms o säg sen att du inte kan förstå varför kvinnor gnäller, vågar du inte? ne jag tänkte väl det!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Perfekt! Bra formulerat tjejen ;)

2006-12-13 @ 15:55:40
Postat av: Tomtenissa

Jag vill att ALLA killar ska läsa din blogg. Du är så smart att du borde få nått pris. Aj lajk jo! (Å nä, din kommentar syntes inte :S) Pussar/Tomten

Postat av: Andreas

Hehehe, de e bra formulerat. Dock vet ja fortfarande inte hur det är att vara en flikka. Men nu fick ja en glimt! =)

ps: ja tror många killar har läst din blogg...

MVH
Andreas i Kalmar

2007-01-03 @ 13:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback