en feministisk rättighet?

så här stod det att läsa i arbetaren :

"Men lika svårt som det är att samtidigt beakta ekonomin som ekologin är det att beakta både de förnedrade tonårstjejernas rätt att inte behöva bli kallade hora som horornas rätt att inte bli förnedrade genom att ordet för deras yrke skulle vara gångbart som den värsta sortens förnedring.
För varför ville vi inte bli kallade för horor? Av samma anledning som vi inte heller ville bli kallade flator eller bögar: det var förnedrande. "

artikeln handlade delvis om att man ska vilja ta tillbaka ord som hora och slampa... men vill man verkligen det är frågan? kanske möjligtvis att det kan finnas någon sorts positiv tanke i att vilja se slampa som ett ord som inte är fult... men hora? kommer det någonsin kännas som något bra att bli kallad det? att vara slampig är väl inte något fult i sig, men att vara prostituerad är väl det sista de flesta vill?

artikeln var mycket tänkvärd och innehöll en hel del vettiga resonemang, men reste även nya frågor och lämnade en hel del obesvarat..

för dig som vill läsa hela artikeln: http://www.arbetaren.se/articles/debatt2007082

Kommentarer
Postat av: Anonym

"För varför ville vi inte bli kallade för horor? Av samma anledning som vi inte heller ville bli kallade flator eller bögar: det var förnedrande."
Varför måste förnedrande uttryck bygga på sexualitet? kan det inte utgå ifrån personlighet? (eg, idiot...) Och varför skulle det vara förnedrande att vara flata eller bög? Kan man inte få ha sex med vem man vill? (hora, prostituerad, ett jobb som alla andra, kanske inte alltid frivilligt, men då ligger väl det förnedrande i livssituationen inte i yrket?)

2007-08-06 @ 22:11:42
Postat av: OttO

det är inte ett jobb som alla andra... men visst jag håller med det med förnedrande uttrycken, det är ju precis det i artikeln som jag ville framhäva, det var därför jag kopierade texten...
obs, skulle uppskatta om ni som kommenterar lämnade namn?

Postat av: Marlon Brando

Det är en del av uppväxten att bli kallad nedsättande ord och det är en del som inte kommer att försvinna bara för att man debatterar orden runt dem, om det inte är "hora", "flata" eller andra nämnda ord så kommer det andra. Kan vi inte bara tvångssterilesera dumma människor och hoppas att problemet löser sig själv med tiden efter förutsättningen "dumma människor får dumma barn"?

2007-08-08 @ 22:02:23
URL: http://25tolife.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback