pastaträsket!

varför anses det lite småfult och snålt att köpa snabbmakaroner?
varför är det lyxigare och dyrare med färsk pasta?
och varför är det så inne med fullkornspasta?

pasta finns i så många former och kan vara om inte det allra populäraste tillbehöret till maten åtminstone det mest lättlagade.. bland studenter är det förmodligen det vanligaste man kan hitta i deras skåp. men det är tydligen skillnad på pasta och pasta. det finns restauranger som helt och hållet går in för att vara pastarestauranger och marknadsföra det som lkyxigare mat... men då är det inte makaroner som gäller, nej nej då ska det vara tagliatelle (s.k bandpasta), för det är tydligen mycket lyxigare och finare.... varför?
det smakar ju egentligen inte annorlunda, det är bara paketerat i en annan form.

och det här med fullkornshysterin, nu räcker det inte med fullkornsmakaroner, nu ska spaghettin och lasagneplattorna också vara av fullkorn. om du gör av gammal vanlig hederlig pasta är du onyttig och inte en lika duktig kock tydlgen. du anses ha lite sämre smak och koll...
VARFÖR????

när blev det så fult att äta något som vi i så många år har tyckt varit helt fantastiskt gott óch praktiskt? måste man hänga på alla nycker och trender? varför kan inte de som gillar sina snabbmakaroner bara få äta dem utan att bli sedda som tråkiga eller sämre...

i botten av pastaträsket......

Kommentarer
Postat av: Anna

Bort med fullkornspastan!

Postat av: eluään

Jag hatar pasta överlag, men fullkornspasta är fan ännu värre! :D Det ser inte ens gott ut, brungrått. Blä.

2007-08-12 @ 13:11:08
URL: http://eluaan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback