det är så det ska vara

Undrar hur många som fram tills för en kort stund sedan suttit bänkade runt kalle. det måste röra sig om åtminstone ett antal miljoner människor, för vem sitter och tittar på något annat på julafton? eller ja det kan ju finnas de som jobbar och inte har möjlighet att kolla..

Det verkar som att nästan alla, stora som små gör det.. eller ja i alla fall i de familjer som prioriterar det.. vilket alla borde.. för även om man inte gillar tecknad film så är det en tradition, det ger en viss känsla. Har man ännu inte kommit i julstämning brukar Kalle Anka nästan alltid göra susen. Är man hemma och har tillgång till TV finns det nästan ingen ursäkt att inte kolla.


Det är lika kul varje gång att kolla på jultomtens verkstad, den schackrutiga färgen och alla apparater som finns där. Som liten var man nästan övertygad om att allt det där faktiskt gick att göra. Och inte ifrågasatte man att Kalles stativ gick att höja hur högt som helst när han jagar den envisa hackspetten. Inte heller verkade det speciellt konstigt att Musse kunde omvandla husvagnen till vilken typ av rum han ville eller att de kom ner helskinnade från backfärden.. Man gör det knappt nu heller, för man är så van vid scenerna att man har accepterat att det är så det är, det är så det ska vara.


Är det här en helt svensk tradition eller finns det fler länder som sänder samma program? Det är ju trots allt gjort på engelska innan Bengt Feldreich översatte allt.



Underskatta inte Kalle Anka, det är den bästa jultraditionen vi har, slår alla julklappar i världen..


p.s miss you Arne


Kommentarer
Postat av: Anonym

de som inte firar jul då?

2007-12-24 @ 18:27:51
Postat av: OttO

nu kanske det här var lite mer riktat till de som faktiskt firar jul eftersom jag skrev om julstämning ditt ägg...
undanber mig anonyma kommentarer

Postat av: Anonym

Man borde förfölja anonyma människor!!! Tycker att de är minst sagt suspekta!

2008-01-07 @ 09:15:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback