ute

temperaturen har sjunkit... ganska så mycket på senare tid faktiskt. när man går ut och andas sticker det nästan lite i näsan och halsen, såpass kallt är det.
det ställer till problem för många som röker, för nuförtiden är ju rökning förbjuden på krogen (för den som ännu inte har förstått det)

på sommaren finns alla uteserveringar och man kan sitta i lugn och ro och ta sig ett bloss eller två i sällskap med sina icke-rökande kamrater utan att det ställer till med några problem.
men nu på vintern splittar man på sig och går motvilligt ut och ställer sig och tänder den där ciggen som man suktat så efter. tyvärr ensam, och oftast såpass kall att man nästan håller på att frysa arslet av sig.

det finns ju tillstånd att söka om man vill hålla uteserveringarna öppna även på vintern. kanske inte är ett så dumt förslag. så länge som det inte snöar så fungerar det ju bra med värmeslingor och värmelampor utomhus.
sådana serveringar finns redan i flera av de större städerna.

har småstäderna bara inte kommit på detta ännu, eller är de verkligen så efterblivna att de inte är medvetna om att alternativet finns?

nåt vettigare alternativ måste väl finnas än att folk ska behöva bli förkylda och att deras stackars icke-rökande vänner inte bara ska behöva utsätta sig för passiv rökning utan nu även för kyla..


icke-rökare som är trött på hosta och snuva....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback