mamma jag är på smällen!

alla tjejer som någon gång gått på pillret känner nog igen den här situationen.
klockan är åtta på kvällen och du vet att det är något du har glömt, men du kan bara inte komma ihåg vad... vad kan det vara?
du tar upp din väska eller drar ut lådan ur byrån eller var du nu förvarar viktiga lappar o mobil och liknande, tar fram mobilen nääää inget missat samtal o de e ingen du har glömt ringa, av en slump kommer du åt kartan, tar fram den och upptäcker SHIT! du har ju missat att ta pillret idag!!!
du tackar din lyckliga stjärna för att du upptäckte det nu och inte imorgon.

men om man nu skulle ha glömt att ta pillret helt o hållet, vems är felet att man blir med barn då? ska man som tjej ta hela smällen verkligen? borde inte killen kunna ta ett visst ansvar i att se till att man faktiskt är skyddad?
killar gnäller för att kondomer är drygt och dyrt... vet ni om att p-piller kan kosta upp emot 1000 kronor/året? och att man kan få sjuka bieffekter av dem?

ibland tycker man att killen skulle kunna ta ansvaret att gå ut och köpa dagen-efter-piller då något har gått snett, eller att han kanske kunde vara gullig och påminna om p-pillret eller till och med vara med och betala dem om man har ett stabilt längre förhållande... man är trots två om ett sexuellt möte... ansvaret borde inte ligga helt på en person, med detta menas inte att tjejerna ska vara helt utan ansvar eller inte behöva tänka... men ibland har man hjärnan på en annan planet och kan behöva hjälp att komma ihåg... är det så mycket begärt egentligen? tjejer käkar ju inte pillren enbart för sin egen skull, det är lika mycket för killens..

Kommentarer
Postat av: emil

det är därför jag har p-stavar :) inget att glömma och inget att komma ihåg! :)

2007-07-10 @ 00:56:01
Postat av: Lotta

håller med. säger jämt till D att det e hans ansvar med att påminna moi!!

2007-07-10 @ 10:25:55
Postat av: Janna

Lasse betalar hälften och ja, han borde påminna också om det skulle behövas.
Men jag är duktig på att komma ihåg som tur är. Har de synligt liggande och tar dem i samband med att jag borstar tänderna. Och det gör jag ju ändå varje kväll!

2007-07-12 @ 10:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback