lovenotes

vi har verkligen ALLA möjligheter, vi kan kommunicera med varandra på tusen olika sätt och allt är lätttillgängligt..
Ändå verkar det så svårt för vissa att klara av att höra av sig..
hur lätt är det inte att skicka ett sms egentligen?
det är så många som bara glömmer bort eller helt enkelt skiter i det..
hade det varit så om vi fortfarande bara haft brevväxling som alternativ?

när man tänker efter så borde kärleksbreven och de gulliga och omtänksamma hälsningarna från vänner vara oerhört många fler än vad de är. det går oerhört snabbt att skicka ett sms, det är billigare än både ett brev och ett telefonsamtal.. ändå är de så få.. har vi blivit lata?
gå tillbaka några hundra år i tiden och se hur man meddelade sig till varandra då.

kärleksbreven är en skatt, en något underskattad sådan.
breven kunde vara på flera sidor och man korresponderade kontinuerligt.
fick man inte något svar betydde det att känslorna inte var besvarade eller att något hade hänt. Idag funderar ingen över varför man inte fått svar på sitt lilla textmeddelande, förmodligen har personen inte sett det för att han eller hon var för full när det skickades och råkade radera det. eller så har personen bara glömt bort det eller bestämt sig för att det var för ansträngande att svara.

Det SKA vara ansträngande att svara. man ska anstränga sig för att visa att man bryr sig. Förr lade de ner flera timmar om inte dagar på att formulera sig och skriva ner sina tankar och känslor. nu har vi blivit så lata att vi inte ens vill avvara 2o sekunder av våra liv för att visa någon att vi bryr oss om dem..

kanske man borde gå tillbaka till traditionell brevväxkling? ett brev väcker mer känslor och är så mycket mer personligt än ett meddelande på mobildisplayen... helst av allt ska det vara handskrivet också, så att man ser med en gång vem som skickat det, utan att behöva läsa signaturen..

det är inte så konstigt att man vann kvinnor med pennan förr, ett brev säger mer än tusen sms

Kommentarer
Postat av: Lotta

Tja festprissen! Till tolv på "morgonen"?! jesus christ!! Ses nästa vecka :) Part all over town!

2007-03-12 @ 12:25:03
Postat av: Kristin

Oh ja, den där folien satte ju ljuspunkten på kvällen! Fast din peruk var inte nådig den heller :) Ha en skön vecka i vårvärmen - nästa helg får du vara med och festa istället för att plocka glas!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback