väder

sjukpenningen samlas på hög och alltfler sjukskriver sig. politikerna gnäller, arbetsgivarna gnäller.
men vad gör vi åt saken?
vi drar ner på sjukpenning och a-kassa. för det låter ju himla smart? det är säkert färre som blir sjuka för att vi gör det? eller?
nääää knappast!
kanske är det dags att ta tag i saken och göra något åt det som faktiskt gör folk sjuka?
det finns många enkla ocj konstruktiva lösningar.

man kan börja med att titta på arbetsmiljön. är den rogivande och stimulerande? eller får du magsår bara av att kolla på väggarna? hur är klimatet mellan de som jobbar på arbetsplatsen? fungerar grupperna?
man kanske borde ha någon tema-dag eller hitta på något med alla utanför jobbet en dag. så att alla lär sig att vi faktiskt är människor, inte bara yrken. Då får man lite mer respekt för varandra och kanske tar lite mer hänsysn om man märker att någon ser pressad ut eller verkar må lite dåligt. gruppen funkar inte om inte alla mår bra. en kedja är inte starkare än sin svagaste länk.

det där med casual friday o såna saker kanske inte är så dumma påhitt ändå?för att lätta upp stämningen lite, att göra det lite roligt.

eller att ta med alla i personalen på promenad en gång i veckan. få ut alla i den friska luften..
speciellt en dag som denna när solen skiner och man sitter instängd på kontoret och tittar ut genom fönstret.
att arbeta ute vore ingen dum grej, eller att iaf få pausa och andas ut.
efter bara tio minuter utomhus är man som en annan människa. inspirationen kommer, man blir piggare och man har fått ett miljöombyte. kanske har man fått komma bort från stressen lite, fått varva ner. låta kroppen gå bort lite av spänningen.

det är slöseri med väder att sitta inne en sån här dag!

Kommentarer
Postat av: Janna

Jag tycker att du borde bli politiker. Skulle göra kometkarriär, tror jag! Puss!

Postat av: Blå makt!

Om fler sjukskriver sig måste vi ju sänka bidragen, annars har vi inte råd att betala alla... Och så länge man kan tjäna lika mkt på a-kassa som på heltid på McD kanske man är lite snett ute med bidragspolitiken... Det ska löna sig att arbeta...

2007-03-30 @ 22:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback