white trash

Så här säger wikipedia om fenomenet

White trash
(
en: Vitt skräp) är en nedsättande benämning från USA. Ordet har sitt ursprung i 1800-talets USA, där white trash var benämningen på de vita arbetare som arbetade åt de slavägande godsägarna. Numer förknippas benämningen främst med lågutbildade och kulturellt obelevade grupper i USA som befinner sig i socialt lågt ansedda positioner. Exempelvis brukar invånare i husvagnsbyar (trailer parks) och tonårsmammor stämplas som white trash.


Begreppet har i viss mån sökt sig till Sverige, där det kan höras använt som nedsättande uttryck om svenskar utan invandrarbakgrund som arbetar inom lågstatusyrken och bor i städer/bostadsområden med låg social status.

just nu sitter undertecknad på en förfest till en fest med tema white trash... jag har påmig sladdrig t-shirt som är uppvikt så hela magen syns, jeans med hål i  o fejktatuering... väldigt vackert.
men det är så mycket mer än bara klädseln som gör white trash.. det hela är en attityd... kolla ricki lake.. extremt mycket white trash-kultur...  vill ni ha ett bra exempel?

jag skulle vilja påstå att my name is earl är white-trash kulturen personifierad..

återgår till öldrickandet (ännu mer white trash)


Kommentarer
Postat av: Janna

Har du fyllt i tatueringen än? =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback