inskränkt

det finns inget som är så fruktansvärt irriterande och vredeframkallande som inskränkta människor.. sådana som är konstanta bakåtsträvare, som ser allt nytt som farligt, såna som inte kan tillåta andra att tänka för sig själva..
den där typen som förbjuder andra att göra saker bara för att de själva inte gillar saken eller är rädda.

när man träffar på såna människor kan det ibland vara svårt att hålla sig neutral, att diskutera sakligt och faktamässigt, och det blir väldigt lätt att gå till personangrepp. för den där personens åsikter står för allt som du själv avskyr och föraktar. man blir så arg att man säger dumma saker som kanske inte alltid hjälper ens egen sakfråga. då ses man som en förlorare med sämre argument även om man kanske inte är det, just för att man inte kan klara av att hålla sig kall, man blir helt enkelt för arg.

ska man debattera mot någon och föra en diskussion måste man bibehålla lugnet och kylan, de som inte klarar av det i hettans ögonblick får ta till andra metoder för att få ut sitt budskap... så som att kanske skriva om det istället, då man kan få ner sina tankar på pränt. då kan man se dem framför sig och på så sätt få en bild av vad det är som flyger ut och kanske då hinna hejda sig innan man säger något dumt och ta fram ett bättre argument istället.

ibland är det inte personen som brinner mest av alla för sakfrågan som är den lämpligaste personen att föra dess talan,.


jag kommer aldrig att kunna bli politiker... håller mig till journalistiken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback