avatar = pocahontas?

på förstasidan på blogg.se kan man idag läsa om en tjej som jämför avatar med pocahontas och tycker att hon har hittat receptet för en succéfilm och att i princip handlingen är exakt den samma.

vissa skulle kanske säga att detta inte stämmer med tanke på att först och främst fick pocahontas riktigt dåliga recensioner av kritikerna.
http://gosias.blogg.se/2010/january/avatar-vs-pocahontas.html#comment du kan läsa inlägget på denna länk. här hävdar hon även att hon till viss del känner sig lurad. då kanske man ska kolla på datumen då de olika filmerna gjordes. manuset till avatar har funnits sen 1994, james cameron har fått sitta och vänta in tekniken till nuvarande tid. Pocahontas släpptes 1995 och bygger i och för sig på en legend. men då kanske man ska säga att james cameron snodde idén från historian och inte en film eftersom pocahontas faktiskt är en verklig person.

sen finns det även en del andra felaktiga påståenden i hennes fakta. pocahontas och john smith får inte varandra, han måste återvända till england på grund av sina skador. "ja men vadå, han kanske kom tillbaka sen" tänker kanske en del då. men ack nej för där har disney skjutit sig i foten med att göra uppföljaren pocahontas 2 där hon faktiskt väljer att vara med en annan man. dessutom var john smith inte en spion på hemligt under cover- uppdrag som jake sully är i avatar. han har ingen baktanke med sin närvaro annat än att han faktiskt vill lära. och john smith blir inte upptagen som medlem i stammen eller tvingad att genomgå en massa ceremonier och tester för att visa sin värdighet.

men om man vill sitta och vara petig så finns det ganska många filmer som bygger på liknande stories. det är bara att välja och vraka bland klassiker så kommer man hitta fler exempel på personer som lever med annorlunda människor/varelser och sen väljer att bli en av dem istället för att återgå till sin egen sort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback