det är okej att klottra kuk (material snott från HD)

Bok om mentalpatienter som klottrar snopp
I bokens kapitel ”Sex, hat & kärlek” finns det bilder på en och annan kuk. På ett ställe har någon ritat en gubbe ovanpå ett vattenuttag där det sticker ut ett långt järnrör som får agera penis. På ett annat ställe har någon skrivit ”Freud Forever” intill en sprutande snopp. Och bredvid texten ”Sug min kuk”, har någon annan skrivit dit den avsnoppande kommentaren ”Har inte lust”.

– När vi var ute och letade var det framför allt på toaletter som det ritades snoppar, ute på stan var det mer att det skrevs ”kuk”. Det är väl någon slags freudiansk grej det där. Män är mer fixerade vid sitt könsorgan på ett sätt, kanske eftersom det är så framstående, säger Göran Lange.

Klottrade kukar är inget nytt fenomen. Redan under romartiden, för nära 2000 år sedan, klottrades obscen graffiti på offentliga väggar. Bland snuskiga trivialiteter i Pompeji har arkeologer också funnit att romarna använde fallosen som en symbol för att skydda sig själva.

Forskare gillar snopp
– Det är precis som att ingen annan forskare vill att det ska vara en snopp, men jag tror att det är det. Den sitter för lågt för att vara en arm eller ett vapen. Jag tror att de som bekostade runstenen ville visa att Eister, som stenen restes för, var väldigt manlig, stor och mäktig.

I ett ben från 1000-talet har någon ristat in orden ”Kuk kyss fittan kyss”.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback